Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  52 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Primăria Bistrița alocă bani de urgență pentru bistrițenii afectați de explozie!

19/10/2016 12:50:04 Raluca NECHITI  
Primii bani pentru refacerea apartamentelor vin de la Primăria Bistrița. În scurt timp la blocurile afectate de deflagrație urmează să intre firme care să curețe zona și să refacă apartamentele.

„În comitetul pentru situații de urgență municipal am desemnat o comisie care va fi condusă de șeful Biroului achiziții care va face toate procedurile pentru desemnarea unor companii de specialitate care să treacă imediat la partea de proiectare și, de asemenea, la refacerea locuințelor cetățenilor în baza inventarului făcut de către cealaltă comisie specială de inventariere. Scopul nostru este într-un termen rezonabil și cât mai rapid să lăsăm oamenii să se întoarcă la casele lor, acolo unde structura nu este afectată și de asemenea, în paralel, să fie desemnate companiile de specialitate care să poată interveni de urgență pentru a putea reface locuințele”, a spus presei președintele CJ, Radu Moldovan.

„Regretăm că s-a produs un asemenea eveniment, dar vom face tot ceea ce ține de noi ca oamenii să poată fi despăgubiți, locuințele să poată fi refăcute și să se întoarcă într-un timp cât mai scurt la casele lor”, a mai spus președintelele CJ.

Bistrițenii care au locuințele afectate de explozie vor beneficia de bani din fondurile de rezervă al primăriei municipiului Bistrița. Pompierii spun că ar fi vorba despre 60 de locuințe afectate, însă cinci-șase dintre ele, susține președintele CJ,  ar fi într-o stare mai gravă.

În această dimineață, Radu Moldovan a fost împreună cu șeful Inspectoratului de Stat în Construcții, Constantin Hada, în mai multe apartamente și spune că exceptând apartamentele de pe coloana unde s-a petrecut explozia, care sunt grav afectate, celelalte nu ar avea probleme majore de rezistență, cu excepția ușilor și geamurilor care au fost spulberate de suflul exploziei.

„Este un bloc cu structură de rezistență foarte tare, foarte bună și eu cred că în afară de apartamentele acelea, 5-6 care sunt grav afectate, celelalte pot fi făcute rapid, se schimbă uși, geamuri, se curăță și oamenii se pot întoarce. Suntem pregătiți să intervenim în urma deciziei expertului. Am discutat cu colegii de la primărie, au prevăzut în buget un fond de rezervă pentru astfel de intervenții. Legislația a fost modificată și prevede în mod special de unde se asigură fonduri în asemenea situații. Intervenții se vor face la toată lumea care a suferit în urma unei astfel de întâmplări nefericite și care nu au nicio vină”, a mai spus Radu Modovan.

Aseară numeroși bistrițeni se plângeau că nu au apartamentele asigurate și că nu știu cum vor găsi resurse financiare să își refacă locuințele.

„Vor beneficia de ajutor, vom interveni peste tot, vom interveni unde s-au petrecut pagube. Tocmai acesta este obiectul acestei ajutorării, noi trebuie să intervenim indiferent dacă persoanele respective erau sau nu asigurare”, a spus și prefectul Ovidiu Frenț.

10655 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro