Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Primăria Bistrița a câștigat în instanță pista de karting și acum o scoate la licitație la un sfert de preț!

15/11/2016 15:25:41 Raluca NECHITI  
Municipalitatea vrea să închirieze pista de karting situată pe pasarela care se intersectează cu strada Sigmirului. Vechiul proprietar nu a reușit să își mai plătească dările, iar municipalitatea a reușit să câștige procesul împotriva companiei și vrea acum să închirieze pista de karting, aleile și spații pentru depozitarea acestora.

Încă din 2008, Consiliul Local Bistrița a aprobat amenajarea unei zone de agrement cu pistă de karting pe un teren proprietate al municipiului Bistrița în suprafață de 4166 m².

În 2009, societatea Karting Star SRL a concesionat terenul pentru o perioadă de 20 de ani și a amenajat o pistă de karting, alei pietonale și un depozit pentru karturi.

Lucrurile nu au mers însă prea grozav așa că din 2013 compania nu a mai putut achita către primărie taxele de stabilite prin contract așa că municipalitatea a acționat compania în instanță. Anul trecut instanța a reziliat contractul de concesiune și a obligat firma să plătească sumele restante către municipalitate, dar și să predea amplasamentul, liber de sarcini.

După ce dosarul a ajuns la un executor judecătoresc între reprezentantul societății și municipalitate s-a semnat un acord, primăria Bistrița urmând să preia terenul împreună cu pista asfaltată și aleile pavate.

Raportat la prevederile Strategiei de Dezvoltare Locală a municipiului Bistrița pentru perioada 2010 – 2030 care pune mare accent pe menţinerea şi dezvoltarea zonelor de agrement din municipiu, această zonă fiind amenajată cu pistă de karting - singura de acest tip din oraş, având o zonă pentru derularea de activităţi recreative şi distractive pentru tinerii din municipiu şi o zonă de spaţii verzi şi arbori, consider necesară întreţinerea acesteia prin exploatare continuă”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul municipiului, Ovidiu Crețu.

Între timp și Primăria a învățat ceva, astfel că va închiria doar 1/4 din suprafața totală existentă aici, respectiv pista de karting, aleile pietonale și spații pentru depozitarea carturilor.

„Închirierea se va face prin licitație publică deschisă, obiect al licitaţiei făcând doar o suprafaţă de 1.100 mp din totalul de 4.167 mp, afectată de pista de karting, alei pietonale și spaţiu pentru depozitarea karturilor, restul terenului fiind spațiu verde a cărui întreţinere va intra tot în sarcina locatarului câştigător al licitaţiei”, se mai arată în expunerea de motive.

Implicit și prețul va fi semnificativ mai mic. Astfel, pentru cei 1.100 de metri pătrați prețul de pornire al licitației este de 300 lei/lună, adică 3.475 de lei anual. Până acum suprafața de teren concesionată a fost de 4.166 mp pentru care în anul 2016 se plătea o sumă de 13.161 lei/an.

Firma care va câștiga licitația poate să administreze pista de karting pentru un an de zile, existând apoi posibilitatea prelungirii contractului pentru încă cinci ani.

4169 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro