Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  57 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Președintele sindicatului polițiștilor: „Omul mai avea o cercetare pentru ultraj, i s-a creat impresia că se poate”

09/12/2017 15:40:24 Bianca SARA  
Potrivit președintelui sindicatului polițiștilor, tânărul împușcat de polițist vineri seara la Sîngeorz-Băi mai avea o cercetare pentru ultraj, însă procurorii ar fi renunțat la urmărirea penală în cazul său.

Sindicaliștii și polițiștii din întreaga țară s-au solidarizat cu omul legii din Sîngeorz-Băi, care vineri seara a fost nevoit să folosească arma din dotare pentru a se apăra de un individ care îi lovise colegul cu o bâtă în zona capului. Puteți citi mai multe despre cele întâmplate la Sîngeorz-Băi AICI.

Primii care au reacționat au fost reprezentanții Federației Sindicatelor Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual, care a anunțat pe Facebook că asigură asistență juridical gratuită. Mai multe despre acest subiect AICI. 

Președintele aceluiași sindicat a declarat pentru Mediafax faptul că s-a acționat legal, după cum prevede legea.

„Categoric au acționat legal, au acționat așa cum trebuie să acționeze și cum prevede legea. Vedeți ce înseamnă o patrulă în doi? Dacă nu era colegul, aveam probabil un alt polițist mort. Atacatorul era cunoscut cu activități violente, mai avusese o cercetare pentru infracțiunea de ultraj, pentru care parchetul a renunțat la urmărirea penală, deci omului i s-a creat ideea că se poate. Era și un pic consumator de droguri, de alcool, devenea violent. Toată comunitatea de acolo avea o problemă cu acest om. Poliția a venit la un apel 112, unde el, cu o rangă a atacat familia vecină. Polițiștii, în opinia mea, au acționat corect legal. Eu am vorbit cu colegul meu de la Bistrița, astăzi am angajat avocați în cercetarea penală, pentru că nimeni nu îi apără pe acești oameni, aici mă refer la doamna ministru Carmen Dan. (…) Ancheta este obligatorie în acest dosar, e normal o anchetă, dar Parchetul în opinia mea, va trebui să închidă dosarul, să-l claseze, pentru că există o clauză care înlătură caracterul penal al faptei. Practic, polițistul a folosit pistolul în condițiile legii”, a declarat șeful Sindicatului Polițiștilor Dumitru Coarnă, pentru Mediafax.

Și ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a avut o reacție la Antena 3 vis-a-vis de acest incident. Aceasta cataloghează incidentul drept un atac violent la adresa polițiștilor aflați în misiune:

„Un atac violent la adresa polițiștilor aflați în misiune. Vorbim de o nouă agresiune generată de persoane care cred că pot face orice și nu li se poate întâmpla nimic. Raportându-mă și la evenimentul tragic de la Rădăuți, dacă cei de seara trecută nu aveau bâtă de lemn, ci aveau o sabie, am fi ajuns în aceeași situație. Cred că e mai important ca niciodată să înțelegem că acum e momentul să schimăm legislația și să încadrăm mai mulți polițiști pentru că e nevoie”, a precizat Carmen Dan. 

8289 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro