Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  57 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Prejudiciile record găsite de Curtea de Conturi, contestate în instanță de Primăria Bistrița

17/10/2017 14:08:30 Bianca SARA  
Primăria Bistrița se pregătește să conteste în instanță prejudiciile record identificate de Curtea de Conturi în urma controalelor. Purtătorul de cuvânt al instituției spune că de fiecare dată s-au respectat prevederile legale și că nu s-a încălcat legea cum sugerează Curtea de Conturi.

Potrivit raportului Curții de Conturi, Primăria Bistrița a ieșit pe minus cu 7,5 milioane de euro anul trecut. Instituția de control spune că multe cheltuieli nu ar avea bază legală. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI. 

Printre neregulile constatate de Curtea de Conturi se numără:

-stabilirea eronată de taxă și scutirea de la taxa pe teren în perioada 2014-2016 pentru terenul intravilan concesionat de SC Eurocompozite. Acolo funcționează aerodromul și heliportul. Eurocompozite ar datora Primăriei Bistrița mai bine de 100.000 de lei.

-nerecuperarea datoriilor de la firmele intrate în faliment, prin lichidatorii judiciari. Obligațiile de plată ale acestor firme ajung la 29,4 milioane de lei.

-Primăria Bistrița ar fi achiziționat prin cumpărare directă și a decontat fără bază legală servicii de comunicare și publicitate, la un tarif mai mare decât cel practicat de mijloacele mass-media din municipiul Bistrița. Plățile ilegale ar ajunge la 19.648 de lei.

-plata unor deplasări și excursii din bugetul local, fără prezentarea în Consiliul Local a unor rapoarte privind deplasările efectuate. Costurile deplasărilor decontate nelegal ajung la 7.000 de lei.

-au fost efectuate plăți nelegale la pârtia de schi, inclusiv la utilități. Valoarea abaterii este de 3.459 de lei, sumă cu care trebuiau plantați puieți.

Reprezentații Primăriei Bistrița spun că în momentul de față au loc mai multe întâlniri la Curtea de Conturi în care se încearcă clarificarea tuturor neregulilor imputate. Dacă cei de la Curtea de Conturi nu vor fi convinși de explicațiile oferite de Primăria Bistrița, municipalitatea va contesta în instanță acest raport.

„Suntem în etapa în care au loc întâlniri de conciliere. Cele două părți își prezintă punctele de vedere. Dacă clarificările noastre nu sunt preluate de Curtea de Conturi vom merge mai departe și vom contesta în instanță. Sunt lucruri pe care noi le considerăm în conformitate cu prevederile legale”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Primăria Bistrița s-a întâlnit cu reprezentanții Curții de Conturi în instanță în peste 10 procese în ultimii ani. Unele bătălii au fost câștigate de Curtea de Conturi, iar altele de municipalitate. 

4964 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro