Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  87 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Prefectura îl acuză pe Traian Ogâgău că minte în legătură semnăturile pentru referendumul din Sîngeorz-Băi

13/02/2018 09:36:49  
Traian Ogâgău, primarul oraşului Sîngeorz-Băi, susținea zilele trecute că oamenii din localitate au semnat pentru referendum, crezând că semnează pentru altceva, fiind astfel păcăliți. Instituţia prefectului contra-atacă, vine cu precizări și solicită explicații suplimentare.

Ca urmare a declaraţiilor făcute în spaţiul public de către Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, în legătură cu organizarea referendumului, Instituţia prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud doreşte să informeze opinia publică, cu următoarele aspecte:

Contrar celor afirmate, Instituţia Prefectului a motivat ordinul emis şi a prezentat toate argumentele de ordin juridic, respectiv existenţa unei cereri din partea cetăţenilor din oraşul Sîngeorz-Băi, precum şi numărul de semnături necesare pentru efectuarea unui astfel de demers.

Motivele invocate de cetăţeni nu sunt vădit străine de obligaţiile Primarului de a respecta interesele generale ale colectivităţii sau de a-şi exercita atribuţiile ce îi revin.

La momentul emiterii ordinului, Prefectul a avut în vedere în principal şi cu prioritate prevederile legale în vigoare: art. 70 raportat la art. 55 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată cu modificări şi cererea motivată a unui număr de 2.875 cetăţeni ai oraşului Sîngeorz-Băi, înregistrată sub nr. IIB/19416/25.09.2017.

Instituţia Prefectului avea responsabilitatea de a verifica ca toate rubricile din listele respective să fie complete, cu toate datele de identificare ale semnatarilor: nume, prenume, data naşterii, locul naşterii, act de identitate (tip, serie, număr), adresa de domiciliu şi semnătura.

În ceea ce priveşte faptul că cetăţenii nu au ştiut ce semnează, vă informăm că, fiecare pagină are următorul titlu: „Lista cetăţenilor cu drept de vot, locuitori ai oraşului Sîngeorz-Băi, care susţin organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz-Băi, dl. Traian Ogâgău, motivat de nesocotirea intereselor generale ale colectivităţii.”

În subsolul fiecărei pagini, cei care au întocmit listele şi-au asumat pe propria răspundere, sub semnătură conţinutul acesteia. Conţinutul fiecărei pagini, sub aspectul completării integrale a tuturor rubricilor, a fost verificată de către compartimentul de specialiate al Instituţiei Prefectului şi au fost întocmite documente constatatoare în acest sens, care au fost depuse inclusiv în instanţă, în dosarul în care se judecă cererea de suspendare a efectelor Ordinului Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud nr. 293/31.10.2017 privind constituirea Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea Primarului oraşului Sîngeorz-Băi.

Conform legislaţiei în vigoare, cererea de alocare a fondurilor necesare desfăşurării acestui proces electoral, a fost adresată Primarului de către Comisia de organizare a referendumului, nu de către Prefect.

Menţionăm că, din această comisie face parte şi reprezentantul Primarului, domnul George Gaftone. Îi solicităm domnului Primar Traian Ogâgău să precizeze de unde este imaginea cu semnături, publicată pe reţeaua de socializare, deoarece aceasta nu are ca sursă lista celor care susţin organizarea referendumului şi induce în eroare cetăţenii.

2122 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro