Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  27 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Prefectul către șeful poliției: Vă rog să amendați în continuare drumarii care nu-și fac treaba

21/12/2016 11:22:54 Ana ȘTEFĂNEL  
Subiectele discutate în cadrul Colegiului Prefectural de astăzi, ultimul de anul acesta, s-au centrat pe măsurile de siguranță care trebuie puse în aplicare pentru perioada sărbătorilor. Șefii de instituție au luat cuvântul, iar prefectul Ovidiu Frenț i-a recomandat lui Claudiu Jurcan să pună accent pe acțiunile rutiere, și pe amendarea drumarilor.

Claudiu Jurcan, inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, a prezentat măsurile de siguranță pe care polițiștii le vor aplica în perioada sărbătorilor, pentru a evita pe cât posibil evenimentele neplăcute.

  • Se va asigura prezenţa activă a efectivelor de ordine și siguranţă publică, în locurile aglomerate, inclusiv în zona lăcașelor de cult, în scopul descurajării comiterii de fapte antisociale.
  • Se vor efectua controale împreună cu structurile abilitate cu privire la modul de desfășurare a activității în spațiile de cazare turistică autorizate existente la nivelul unității administrativ-teritoriale.
  • Se va intensifica cooperarea şi acordarea sprijinului necesar/solicitat de D.S.V.S.A., în vederea efectuării activităţilor de control în pieţele agroalimentare şi centrele comerciale, pentru verificarea modului de depozitare, transport şi valorificare a produselor din carne, în scopul asigurării respectării cadrului legal în domeniu şi prevenirea/combaterea faptelor ce ar putea afecta sănătatea populaţiei.
  • Se vor desfășura acțiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice și intensificarea controalelor în zonele montane, pe căile de comunicaţie rutieră şi de cale ferată, precum şi în pieţe, în vederea prevenirii tăierii şi comercializării ilegale a brazilor.
  • Se vor desfășura acţiuni pentru verificarea legalităţii transportului rutier public de persoane şi mărfuri, a modului în care sunt respectate normele privind starea tehnică a autovehiculelor. 
  • Se va asigura o prezență activă a polițiștilor rutieri pe principalele artere de circulație, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele semnalate cu trafic intens, pentru verificarea echipării autovehiculelor pentru condițiile de iarnă, prevenirea accidentelor rutiere, evitarea blocajelor și fluidizarea circulației.
  • Se va verifica modul de respectare a prevederilor legale privind importul, depozitarea, comercializarea și utilizarea articolelor pe bază de produse pirotehnice de către persoanele juridice și fizice.
  • Se va analiza situaţia operativelor din zonele şi localităţile unde vor avea loc manifestări publice de amploare sau cu risc, specifice sărbătorilor de iarnă, stabilirea și aplicarea măsurilor din competenţă.
  • Se vor adopta măsurile specifice cu caracter antiterorist, pentru prevenirea unor posibile riscuri de această natură în zonele cu aglomerări mari de persoane sau de interes public, inclusiv lăcașuri de cult, precum și la obiectivele din responsabilitatea Poliţiei.
  • Se vor stabili și aplica măsuri necesare, împreună cu administratorii drumurilor publice, care să asigure menţinerea viabilităţii autostrăzilor şi drumurilor naţionale, respectiv instalarea semnalizării rutiere specifice sezonului rece, solicitarea montării panourilor parazăpezi pe zonele drumurilor naționale și județene cu risc mare de înzăpezire.
  • Se vor lua  măsuri de înlăturare sau limitare a efectelor evenimentelor care se pot produce ca urmare a fenomenelor meteorologice specifice iernii, împreună cu celelalte structuri județene ale M.A.I. şi instituţii abilitate ale statului, pentru evitarea izolării unor localităţi, artere de circulaţie rutieră sau feroviară.
  • Împreună cu Instituția Prefectului și ISU BN se vor analiza condițiile de instituire a unor restricţii privind circulaţia pe drumurile publice, inclusiv închiderea acestora, după caz, concomitent cu informarea cetățenilor și instalarea semnalizării de drum public  închis, în condiţiile legii.

În încheierea prezentării inspectorului-șef, prefectul Ovidiu Frenț i-a recomandat lui Claudiu Jurcan să pună accent pe acțiunile rutiere, dar și pe amendarea drumarilor pentru ca aceștia să fie determinați să-și facă treaba. Prefectul a amintit și de accidentele care s-au petrecut în Bistrița-Năsăud în ultima perioadă, accidente mortale.

 

 

 

3378 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro