Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  158 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Poveştile europene cu animale ale proiectuluiComenius au ajuns la final

20/07/2013 09:10:21  
Secţia de copii a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” din Bistriţa s-a îmbogăţit cu patru dintre cărţile de poveşti bilingve (franceză-engleză), scrise de copiii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 3 din Bistriţa în comun cu partenerii europeni şi imprimate în Franţa, reprezentând produse finale ale unui proiect Comenius de anvergură.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Bistriţa a fost timp de doi ani (1 august 2011- 31 iulie 2013) parteneră în cadrul proiectului multilateral Comenius ”Du bestiaire européen à l’écriture collective de contes” (“De la poveştile europene cu animale la scrierea comuna unei povesti”) în colaborare cu opt unităţi şcolare din Europa: Ecole élémentaire de Saint Gérand-de-Vaux (şcoală coordonatoare) şi Ecole Primaire Felicien Barthoux Bellenaves din Franţa, Stepaside School, Pembrokeshire din Ţara Galilor (Marea Britanie), Zespół Kształcenia Podstawowego i Gimnazjalnego nr. 13 Gdansk din Polonia, Circolo Didattico Trabia din Sicilia, Italia, Söğüt 100 Yıl Atatürk İlköğretim Okulu Bilecik din Turcia, 8th Gymnasio of Trikala din Grecia şi Şcoala cu clasele I-VIII Sînandrei, jud. Timiş, România.

Temele principale ale proiectului au fost educaţia ecologică şi interculturalitatea, iar obiectivele vizate au reprezentat motivarea copiilor de a învăţa prin metode de lucru moderne, colaborative şi de a se implica în activităţi comune cu alţi copii din Europa pentru protejarea mediului înconjurător.

Preşcolarii din grupele implicate în proiect au derulat cu entuziasm activităţi planificate şi organizate de echipa de proiect pe parcursul celor doi ani de desfăşurare. Au studiat cărţile de poveşti europene cu animale trimise de partenerii străini, au realizat fişe descriptive cu animale domestice şi sălbatice din ţara noastră, au creat poveşti având personaje animale europene şi au căutat soluţii pentru rezolvarea unor probleme ecologice prin scrierea unor poveşti comune cu partenerii lor.

Toate aceste materiale (fişe descriptive, cărţi de poveşti primite şi create) au îmbogăţit biblioteca grădiniţei şi pentru generaţiile viitoare de copii.

De asemenea, s-au creat jocuri educative interactive cu animale şi poveşti cu ajutorul softului educaţional Od@ceurope. Modul de realizare a activităţilor din grădiniţă şi produsele concepute au fost prezentate de echipa de proiect în cadrul mobilităţilor la care au participat în şcolile din Italia şi Polonia (în primul an de proiect) şi din Ţara Galilor şi Timişoara, România (în al doilea an), toate acestea fiind expuse şi la centrul Comenius din unitate sau pe site-ul proiectului www.ani-europe-ani-tales.eu.

În cadrul parteneriatului au fost realizate pliante, DVD-uri, prezentări Power Point, calendare, diplome, jurnale de călătorie, albume foto, dar şi serbări sau activităţi de Ziua Europei.

Patru dintre cărţile de poveşti bilingve (franceză-engleză), scrise în comun cu partenerii europeni şi imprimate în Franţa, reprezentând produse finale ale proiectului, respectiv: „Roland, le cheval” (Calul Roland), „La quête de Marty” (Căutarea lui Marty), „The mule with the curly hair” (Măgăruşul cu coama creaţă) şi „The little squirrel” (Mica veveriţă), au fost donate secţiei de împrumut pentru copii de la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud în data de 18 iulie 2013, reprezentând o acţiune de diseminare pentru comunitate a realizărilor proiectului.

Echipa de proiect de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Bistriţa, în anii şcolari 2011-2013, a avut următoarea componenţă: Crina Clapou (coordonator), Lucica Moldovan (director), Ionela Lazea, Ana Maria Telcean, Florea Valentina, Liliana Rad, Georgeta Ganea, Andra Cadar, Ana Maria Toth şi Maria Fetti.

Derularea proiectului Comenius a fost o experienţă deosebită pentru unitatea de învăţământ, copii şi cadrele didactice implicate, deschizându-şi astfel porţile spre comunitatea şcolară europenă şi fiind un bun vector de imagine pentru educaţia preşcolară bistriţeană. Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Coordonator proiect, prof. Crina Clapou

1996 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro