Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015POVEŞTILE DE LA ANDREI: Dansul – o altă emblemă a şcolii “Andrei Mureşanu”

25/05/2012 06:55:14  
De-a lungul anilor Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” s-a putut bucura de o activitate intensă în domeniul dansului, având diferite trupe de dans care au adus un renume liceului prin participarea la numeroase concursuri.

Trupele de dans în trecut

Profesoara Aurelia Moţoc vorbeşte despre trupele de dans care existau în anii 40, pe vremea când era elevă la această şcoală: „Mie mi-au plăcut foarte foarte mult dansurile, se făceau dansuri ruseşti, dans kirkiz şi ne făceam noi costumele care erau nişte fuste lungi şi bluze, astea le luam de acasă, dar partea de sus o făceam noi dintr-un carton, făceam o coroniţă pe care se punea un voal…

Cultura streetdance în CNAM

Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” se poate mândri în ziua de azi şi cu existenţa unei trupe de streetdance numită B-Cult care în decursul anilor a câştigat numeroase premii la concursurile locale, judeţene şi chiar naţionale.

Echipa este ca o familie şi iubesc dansul, este mijlocul lor de exprimare: “Facem totul de comun acord, noi ne alegem piesele, miscările, iar după ce le creem le combinăm şi iese ceva inedit” mărturiseşte Mihaela Celsie.

Cel mai important loc ocupat de trupa B-cult este locul 2 în Bucureşti la “Cupa liceelor la steetdance“, anul acesta şi anul trecut. Membrii trupei ajută şi la crearea unui flashmob cu ocazia Centenarului la care vor participa aproximativ 70 de elevi.

Dansul popular – bogăţie culturală

În CNAM s-a înfiinţat în anul 2008 un ansamblu de dansuri folclorice coordonat de profesorul Nicolae Grigore format din şase perechi de elevi. Chiar dacă condiţiile în care trupa se menţine sunt grele, lipsa costumelor fiind o mare dificultate, elevii au participat la concursuri consacrate precum: Festivalul Naţional Flori de Mai din Cluj Napoca, unde au ocupat locul II, concursul Springday, dar şi partciparea la Balul Bococilor sau la Balul Majoratului este nelipsită.

Majoretele - un vis devenit realitate

Trupa de majorete a liceului s-a reînfiinţat în urmă cu patru luni când un grup de 13 fete a avut iniţiativă şi a dorit ca liceul să aibă o astfel trupă. Deşi la început nimeni nu le-a dat vreo şansă, ele au reuşit prin forţe proprii şi cu perseverenţă să se formeze ca echipă, devenind prietene şi petrecând timpul liber la repetiţii. A fost o muncă grea, dar ele şi-au păstrat ambiţia de a dovedi celorlalţi că prin dedicaţie şi pasiune pot fi o echipă de nota zece. Elevii CNAM consideră dansul un mijloc de exprimare, o posibilitate de a socializa cu cei din jur.

 

Surse: Aurelia Moţoc, Nicolae Grigore, Mihaela Celsie

Cristiana Chiuzan,

Reporter la ziarul CNAMonline

7124 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro