Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  25 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015POVEŞTILE DE LA ANDREI: Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” - de la bibliotecă la primul CDI din oraş

24/05/2012 06:45:29  
Biblioteca Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” s-a modificat conform normelor europene în Centru de Documentare şi Informare (CDI) de înaltă ţinută.

Biblioteca - izvor de cultură

Şcoala de 100 de ani adăposteşte înca de la începuturi cărţi, documente şi materiale informative pentru educaţia elevilor şi continua activitate de formare şi perfecţionare a profesorilor.

Biblioteca Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” a constituit de-a lungul timpului un punct de reper pentru toţi cititorii elevi şi profesori din incinta acestei şcoli şi nu numai. Tot biblioteca a fost punctul de sprijin major pentru elevii de la profilul pedagogic, care îşi pregăteau materialele didactice cu ajutorul bibliotecarei.

În anii 80, bibloteca şcolii deţinea aproximativ 600 cărţi, care erau împrumutate şi altor şcoli din judeţ. Când lipsea un profesor doamna bibliotecară venea cu o carte în mână, cu degetul între paginile de unde îşi propunea să le citească elevilor.

CDI - o bibliotecă cu caracter enciclopedic

În anul 2000, CNAM a fost selectat de către Serviciul Cultural Francz într-un proiect ca centru pilot alături de alte cinci judeţe din ţară în implementarea Centrelor de Documentare şi Informare în România . Astfel, în decembrie fost inaugurat CDI-ul şcolii care a beneficiat de toate dotările necesare prin munca voluntară a profesorilor ce au participat la cursuri de formare şi au făcut vizite în străinătate pentru documentare.

CDI este o reinventare a bibliotecii clasice ce oferă elevilor un plus prin tehnologia atât de necesară şi utilă în anii noştrii. Proiectul este implementat după un model francez de succes. Parteneriatul cu şcoli din Franţa a adus avantaje acestei biblioteci şcolare prin schimbul de experienţe şi prin abonamentele permanente la ambasada Franţei de unde se primesc publicaţii precum: ” L’Ecole” sau “Junior”.

Aparatura electrică şi cărţile alese împreună cu sprijinul bibliotecarei se îmbină spre folosul elevilor. Sălile de lectură şi accesul liber la raft ajută cititorii să deprindă noi aptitudini în a-şi găsi materealele necesare şi a le selecta din cele peste 30 000 de volume existente.

Dintre cei 1200 de cititori înscrişi sunt activi aproximativ 900. Aceştia au parte de expoziţii permanente cu lucrările profesorilor şcolii, dar şi de alte proiecte aflate în desfăşurare. La evenimentele importante sunt sprijinite proiecte educative şi distractive care atrag elevii. Sunt sprijinite de asemenea activităţile de voluntariat şi campaniile sociale pentru combaterea bolilor şi sprijinul igienii.

 

Surse: Nicoleta Butuza, Lucia Orehov, Maria Borodi

Andreea Zdrobău, Reporter la ziarul CNAMonline

6022 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro