Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



POVEŞTILE DE LA ANDREI: Cabinetele de Info – promotoare ale viitorilor specialişti în informatică

21/05/2012 13:45:00  
Urmărind progresele şi schimbările care se petrec în fiecare moment în domeniul IT, "informatica" a devenit pentru Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” un spaţiu privilegiat.

Din mărturia profesoarei Carmen Füredi se poate face o idee despre ceea ce a însemnat “tehnologia” la începuturi: Primele pc-uri au fost aduse înainte de 95' când am venit eu în şcoală, erau calculatoare de tipul 2.86, 3 apoi 4. Numărul procesorului dădea denumirile acestora; au apărut apoi Pentium-urile. Am găsit trei laboratoare în şcoală, mai târziu înfiinţându-se unul şi-n şcoala mică. Actualmente sunt două laboratoare la şcoala generală şi trei ultramoderne în liceu.

Datorită dotărilor şcolii au fost posibile cursurile ECDL pentru funcţionarii publici ai primăriei, ai băncilor locale, directorii de şcoli si alte categorii civile.

La început a fost primul centru din oraş, rămâne singurul centru dintre scoli în care se desfăşoară astfel de cursuri, până în momentul în care se alătură şi alte centre cum ar fi ElCom.

Absolvenţii de la profilul Matematică-Informatică care îşi iau atestatul au pe diplomă specializarea „analişti programatori cu studii medii”. Ca nivel de utilizare toţi elevii de liceu au competenţe de utilizator.

În fiecare an se obţin rezultate notabile la olimpiada de matematică, iar pentru a le obţine elevii trebuie să lucreze foarte mult acasă, iar cei de clasa a IX-a ca să poată obţine un loc fruntaş trebuie să ştie şi programa de clasa a X-a.

La concursurile de informatică aplicată se pot remarca si elevi de la alte profile fiind cerute programele pachetului "Microsoft Office" [Powerpoint, Word, Excel, etc]. 

Profilul Matematică-Informatică pregăteşte elevii pentru facultăţile din domeniu şi nu numai, deoarece în prezent la mai toate facultăţile din ţară unul dintre examene este de programare, ceea ce face ca orele de informatică din liceu să asigure elevilor promovarea la aceste examene.

Majorităţii elevilor le place această disciplină şi mulţi reuşesc încă din liceu să realizeze site-uri, aplicaţii, să-şi administreze şi repare propriile pc-uri, şi uneori chiar să presteze servicii de bună calitate pe bani. Câteva dintre temele pentru lucrările de atestat ale clasei a XII-a vizează gestionarea datelor în diferite domenii: al unei asociaţii de locatari, al unui magazin, al unei competiţii sportive, elaborarea de jocuri cu animaţie, gestionării unei afaceri în diferite domenii. Un lucru demn de remarcat este faptul că studenţii de la Facultatea de Informatică fac în primii trei ani aceeaşi materie în domeniul programării, bazele fiind puse în liceu, prin limbaje ca: -> C++, -> C#, -> PhP, -> Office, -> Oracle, etc.

Un elev care se pregăteşte temeinic în liceu obţine în foarte mare măsură informaţiile necesare unui specialist în informatică.

 

Sursa: profesor Carmen Füredi 

Daniel Pop, redactor la ziarul CNAMonline

5027 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro