Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  15 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015POVEȘTI DIN SAT: Pricăjitul

05/02/2017 15:27:43  
În spațiul destinat tragerilor Loto 6/49, multă lume. Aglomerat, ca de obicei. Cu greu puteai să ajungi până la ghișeul la care să-i plătești doamnei biletul…

Puteai să ocupi loc la una dintre măsuțele de pe culoarul larg, pe băncuțele înguste, de pe o parte sau de alta și să completezi formularul.

Pe mese, teancuri de bilete, din care luai și completai. Rareori îți mai trebuia unul, dacă te răzgândeai în privința numerelor sau dacă greșeai… Până și pixul te aștepta, sprijinit în suport…

Numărai cele șase numere și le încercuiai, colorându-le în albastrul cernelei. Angajata le lua, le verifica și încasa banii pe ele.
Destul de simplu și totuși… nu!

Băiatul înalt și drăguț intră ca și altă dată, hotărât, sigur pe el. Simțea o relaxare de câte ori venea aici. Astăzi, la fel.

Deodată, în stânga lui, pe bancă, un tânăr cam de aceeași vârstă, slab, cu hainele agățate pe el ca pe un cuier, cu genunchii strânși, aplecat de spate, privind ciudat pe sub sprâncene, speriat parcă, îl strigă, atenționându-l ușor:

- Hei, băiatu'...!

Băiatul tresare. Se întoarce înspre el și îl întreabă din priviri, fără a scoate sunete deranjante, pentru cei din jur. Ridică din sprâncene, a întrebare:

-„Ce dorești?”

Umbra de om, pricăjitul, privind bănuitor alături, rotește privirea, misterios și îl întreabă:

-Și… tu?

Băiatul îi răspunde scurt.

-Da!

Continuă liniștit să scrie, fără a-l mai băga în seamă pe pricăjit.  

-Știi?, îl întrebă celălalt. Te descurci?

-Da!

Se întoarce și scrie. Pricăjitul se apropie de el, puțin însă… Băiatul își termină treaba. Răspunzând de atâtea ori la întrebări, nu-și număra alegerile. Se ridică, ajunge la ghișeu.

-Sărut-mâna! Aș vrea să plătesc!

-Păi, ați completat șapte numere, nu șase. Dacă vreți, completați alt formular. Sunt multe, pe masă.
Băiatul se întoarce la locul lui, la măsuță. Vis–a-vis, pricăjitul se face că își completează formularul, apăsând pixul pe foaie. Dar pixul nu mai scrie și el vede bine asta.

-Hei!, îl strigă el pe băiat.

Băiatul ridică fruntea, se uită la el „Poate nu știe să completeze biletul!”.

Îl lămurește:

-Trebuie să-l întorci invers! Nici nu vezi cifrele!

-Nu-i nimic!

-Nici pixul nu-ți scrie! Vrei să ți-l dau pe al meu, nu? Imediat!!!

-Nu, n-am nevoie!

-Din nou, băiatul ridică din sprâncene. Pricăjitul vine mai aproape de el. Îi trage cu ochiul, dând ușor capul pe spate.

-Știi, nu?

-Băiatul chiar că nu pricepe. Ce vrea omul? Începe să-și pipăie buzunarele. Telefonul, banii… sunt la el. Oare, ce se întâmplă? Nu înțelege. N-are cum. Așa ceva n-a mai pățit! Nici n-a auzit…

-Hei, băiatu'…!

-Da!

Se uită în stânga, se uită în dreapta, așa, misterios, pe sub sprâncene, își aruncă mâna în teancul de bilete necompletate, din mijlocul mesei, își umple pumnul cu ele și le ascunde apoi repede în sân, sub fermoarul hainei groase.

Băiatul nu apucă bine să se dezmeticească, că pricăjitul își umple din nou pumnul cu bilete, câte poate lua și i le îndeasă acestuia sub haină, printre nasturii de sus, ce țineau haina deschisă.

-Ține și tu! Vezi… mie așa îmi plac băieții!

Acesta nu apucă încă să se dumirească. Ce va face pricăjitul cu biletele? La ce-i trebuiau? Nu are ce face cu ele! Sunt goale… De ce i-a dat și lui? Nu le vrea! Cui să explice? Ce? Cum ar fi putut să-l oprească, dacă nu a știut ce intenții are? Ce i s-o fi părut, pricăjitului?

Acesta înțelege întrebarea și-i răspunde:

-Ține și tu! Eu mă descurc! Știu un loc unde să le vând, la jumătate de preț! Mai câștig și eu…

Băiatul își repetă în gând: „Ce să câștige? N-au valoare! Sunt hârtii. Maculatură!”

Mulțumit de izbândă, pricăjitul se ridică drept în picioare, mai întoarce capul încă o dată, îi trage acestuia cu ochiul și-i repetă:

-Vezi, mie așa îmi plac băieții!

Băiatul rămâne mască. Ce a fost asta? Să râdă? Să plângă? Să se mire? Sau să se uite atent în jur, ferindu-se de oricine i-ar mai spune, vreodată:

-Vezi, mie așa îmi plac băieții!

 

 

4144 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro