Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  81 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015POVEȘTI DIN SAT: ÎNDRĂZNEALĂ

05/03/2017 13:00:46 Nadia URIAN  
Într-un apartament de la etajul al nouălea, din Bucureștiul anilor '80, discuția era nu doar aprinsă... Mirare, spaimă, admirație.
Într-un apartament de la etajul al nouălea, din Bucureștiul anilor '80, discuția era nu doar aprinsă... Mirare, spaimă, admirație.
 
- Cum, măi, cum să poa' să facă Lică, una ca asta? Nici prin gând nu-ți trece, domnule!
- Ce s-a întâmplat? întreabă verișorul lui Lică, cel ce lucra în Minister, de ani mulți.
- Păi, n-ai auzit ? S-a dus Lică al nostru să viziteze aeroportul. El, învățătorul de la țară. L-am lăsat singur... să viziteze orașul.
 
Cum intră, cum vorbește, ce spune, ce nu spune, cui?... nimeni n-a priceput, decât că trece el de toată paza aeroportului... singur, sigur pe el, hotărât, intră în zona de control, trece. Trece apoi de zona de pază, urcă scările în avion, se așază comod pe un scaun, liber ca toate celelalte.
 
Își dă jos pardesiul.
Se ridică. Privește, se miră, aprobă în gându-i, clatină din cap... 
Iar se așază pe scaun. Închide ochii. Nu-i vine să creadă. Doamne, mult a mai visat la asta! Da, să vină și să vadă un avion. De-adevăratelea. Nu doar în poză sau la televizor!
Deodată... zgomot, agitație, forfotă... În avion dau buzna civili și militari, înarmați, însoțiți de cântecul tuturor sirenelor de alarmă. Câte avea aeroportul.
Lică le auzise, dar nu înțelegea de ce sună. De ce ar fi el, pricina?
- Sus mâinile! Mâinile sus! Cine ești?
 
Unul îi ținea ceva la tâmplă... Semăna cu un pistol? Și, un altul îi scotea tot ce avea în buzunare.
Lică se conformează. În tot și în toate. Nici nu se sperie, atâta cât ar fi trebuit să o facă.
Din buzunar, actele îi erau deja scoase și verificate. Și nu doar ele... 
- Numele! De unde vii și ce cauți în avion? Cum ai pătruns, până aici?
 
Nimeni din cei prezenți nu a crezut că Lică al nostru nu e terorist, trimis anume să pună o bombă sau să deturneze avionul. Nu unul foarte mare... 
 
Privindu-l, vedeai un bărbat înalt, frumos, la cei peste 40 de ani ai săi, îmbrăcat la costum, cu cămașă și cravată, sub o haină ce-i venea ca turnată. Peste ele purta un balozaider negru, un pardesiu lung, cu cordon lat. De sub el nu se vedeau decât pantofii negri, lustruiți și dunga pantalonului, bine călcat. Militărește. 
 
Ținuta lui te făcea să-l confunzi ușor cu unul dintre securiștii activi ai aeroportului. Prea activi sau prea ciudat de activi. Lică îi lămurește:
- No, bine, mă tovarăși! Arăt eu a terorist? Doamne ferește! Eu nu-s decât un învățător de la țară care a venit în București să vadă cum arată un avion. Ca să le pot povesti la școlarii mei, când m-oi întoarce acasă. Când mai vin eu, în capitală?
Am venit, ia, la cine! Le arată numele și adresa. M-am gândit să vin să văd, ca să am ce povesti când m-oi întoarce în sat.
- Și, cum ați trecut printre agenții de pază?
- No, bine... Nu m-o întrebat nime, nimica... Nime... 
 
Ce verificări au făcut, nu știm. Poate, numele verișorului lui era destul... 
Nici cum i-a lămurit Lică. Poate accentul... poate sinceritatea... poate curajul... Dar, l-au luat ăia și l-au purtat peste tot. Cu tot onorul, pentru dascălul de la țară. Ca să vadă... Să nu uite... 
 
Numai noi am rămas speriați, de ce se putea întâmpla, atunci când ai atâta îndrăzneală. Nu curaj! Așa-i spune Lică. Lică... „securistul”... Sau, Lică... „teroristul”!
4060 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro