Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Povestea unei campioane la înot - Nicola Kontra: La baza performanțelor stă familia! Ea îmi dă forță și încredere!

29/07/2013 00:29:28 Claudia ANDRON  
Bistrița, orașul în care ani de zile n-a fost un bazin de înot acoperit, are astăzi o mică campioană națională la înot. Fără investițiile private în bazine de înot, cu siguranță astăzi nu ne-am fi mândrit cu așa ceva. A început să înoate la baza Schreiner, este legitimată la un club sportiv din Cluj și se antrenează la Casa Ema.

Bistrițeanca Nicola Kontra are doar 13 ani și în acest an a obținut cele mai bune rezultate sportive la înot - sportul ei preferat. Este vicecampioană națională la 800 m liber și face parte ”din echipa de aur” care s-a impus de trei ori ca și campioni naționali la ștafetă. Rezultatele i-au făcut vacanța mai frumoasă, dar au ambiționat-o și mai tare. Vrea să ajungă printre cele mai valoroase înotătoare ale lumii, visează la o olimpiadă și, de ce nu, o medalie strălucitoare pe podium.

Nicola este o sportivă înnăscută: ”Cea mai mare pasiune a mea este înotul, dar pe lângă asta îmi mai place să schiez și visez să călătoresc prin întreaga lume”.

Copilărie pe marginea bazinului de înot

Nicola și-a petrecut copilăria mai mult în bazinul de înot. A început la Baza Sportivă Schreiner, unde a mers, ca sute de copii din oraș, să învețe să înoate. I-a plăcut însă atât de mult încât nu a mai renunțat la antrenamente și când avea 9 ani a trecut la nivelul superior cu antrenamentele: performanța.

”Am început să înot la baza sportivă Schreiner cu d-nul Briciu, după care am trecut la grupa de performanță avându-l ca antrenor pe d-nul prof. Tibi Horgoș. Din anul 2010 am fost legitimată, împreună cu prietena mea Georgeana Pușcaș, la Club Sportiv Swim Cluj-Napoca, avându-l ca antrenor pe Ciprian Beșe, care îmi cordonează programele zilnice de antrenament pe care le fac la Casa Ema sub îndrumarea profesorului Onița Dinu. În fiecare week-end plec la Cluj, tot la antrenamente”, a declarat Nicola Kontra pentru Bistrițeanul.ro.

Așadar, de luni până vineri, pe lângă școală și teme deloc puține și deloc ușoare, mai are și câteva ore de antrenament la Casa Ema.

”Sunt elevă la Colegiul Național Andrei Mureșanu, în clasa a VII-a C, dirigintă Angela Colțea, care mă sprijină și mă încurajează, atât la școală, cât și în sport”, ne-a mai spus Nicola. De altfel, susținerea și încrederea celor din jur sunt motorul care o ajută să-și depășească limitele de fiecare dată și o fac ca la fiecare competiție să urce tot mai sus.

A încercat performanța și cu mâna ruptă...

”Prima competiție a fost acum câțiva ani, când eram boboacă în acest sport, la Baia-Mare, unde am și câștigat o medalie de bronz și una de argint. Aveam multe emoții, fiind primul meu concurs, nici nu aveam experiența competițiilor, astfel că fiecare probă la care am participat mi s-a părut grea, dar am reușit să trec cu bine de fiecare în parte și astfel am prins curaj. În primul an când am participat la naționale, aveam 10 ani - la Arad, am căzut cu o zi înainte de concurs și mi-am rupt mâna stângă nemaiputând participa. După un an, la naționalele de la Brăila, imediat după antrenamentul oficial, am căzut, accidentându-mă din nou la mâna dreaptă. Am crezut că este o simplă lovitură și, din dorința de a concura, am participat la prima proba - 100m liber luând locul 10, dar durerile s-au accentuat și nu am mai putut concura. S-a constatat că aveam mâna ruptă”, ne-a descris Nicola începuturile traseului competițional.

A trecut peste toate și și-a reluat programul de pregătire, mai ambițioasă ca niciodată. Iar rezultatele n-au întârziat să apară în 2013.

”Anul acesta pentru mine a fost plin de reușite și succese devenind vicecampioană națională la 800 m liber, iar cu ștafeta suntem de trei ori campioni naționali. Rezultatele mă mobilizează și îmi dau speranța și încrederea că pot mai mult și voi ajunge pe podium mai sus”, spune bistrițeanca campioană la înot.

Secretul succesului: familia, pasiunea, încrederea în sine...

”Familia și pasiunea m-au determinat sa fac performanță în acest sport. Este greu și foarte obositor să faci față la programa școlară făcând un sport de performanță, dar încerc să fac față. Sunt de părere că la baza performanței se află familia, care te ajută în orice situație. Mai sunt de parere că performanța se poate face și dacă există încredere în sine, curaj și ambiție, dar este foarte greu. Sper să fiu sănătoasă și să pot atinge performanțele dorite. Țelul meu este ca peste 5 ani să ajung una dintre cele mai valoroase înotătoare ale lumii și să particip la o finală olimpică, chiar să câștig o medalie”, a mai adăugat Nicola Kontra pentru Bistrițeanul.ro.
Pentru Nicola vacanța a început de câteva zile și va ține doar o lună, după care va relua antrenamentele. Entuziasmată de această pauză binemeritată ne-a dezvăluit că va călători, va explora locuri noi și, a subliniat, se va relaxa!

6236 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro