Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  33 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015POVESTEA DE JOI: Alexandru Covaci – bistriţeanul care cântă la vioară deși nu are o mână

18/04/2013 17:21:04 Andreea BOJOR  
Spune că are darul e a cânta de Dumnezeu şi că e cu vioara în mână de mic copil. Alexandru Covaci cântă pe stradă acum pentru a câştiga câţiva bani în plus faţă de pensia de 350 de lei pe care o are. Când avea 17 ani a rămas fără mâna dreaptă şi fără piciorul drept, dar de muzică nu s-a lăsat.

„Am 57 de ani şi cânt de când mă ştiu. De când eram copil sunt tot cu vioara în mână. E dar de la Dumnezeu şi mi-a plăcut de mic să cânt, am învăţat de la tata, dar şi după ureche. Cum auzeam  o melodie exersam şi o învăţam”, spune Alexandru Covaci.

Acesta îşi aminteşte cu drag de vremurile când încă era copil şi cânta la spectacole, când era aplaudat de publicul care venea la concerte. Bărbatul locuieşte acum în Dumitra şi face naveta pentru a veni la Bistriţa unde cântă pe stradă în speranţa că va câştiga câţiva bănuți.

Un accident de mină i-a spulberat visul de a deveni un mare muzician...

Trecătorii îl privesc lung, unii trec pe lângă el ca şi cum nu ar exista, alţii îi mai aruncă câte un leu. Mulţi sunt impresionaţi de omul care stă pe scaun şi cântă la vioară deşi nu are o mână şi un picior. Mulți nici nu-și închipuie că a ajuns așa în urma unui accident din mină...

„Când aveam 17 ani lucram la mină, la Petroşani, şi am fost prins pe o bandă care transporta materialele. Am rămas atunci fără mâna şi piciorul de pe partea dreaptă. Eu aveam un alt vis, să cânt, nu să lucrez în mină... Vroiam să stau în mină să fac câţiva bani, dar nu am reuşit să îmi duc planurile la bun sfârşit că am avut accidentul...”, povesteşte trist Alexandru Covaci.

Din cei 7 copii, niciunul nu-i moștenește pasiunea

La 19 ani, Alexandru Covaci s-a căsătorit, la sfatul tatălui care îl îndemna să îşi găsească pe cineva care să îi poarte de grijă. Acum omul este mândru că are şapte copii, dar trist în acelaşi timp că niciunul dintre ei nu i-a moştenit talentul.

„Copiii mei nu cântă, nu le-a plăcut muzica. Eu ştiu să cânt şi la orgă, dar mai mult îmi place cu vioara. Mă descurc chiar şi dacă am numai o mână. Am proteza, chiar dacă este veche, dar mă ajută mult”, mai povesteşte omul.

Bani prea mulţi nu câştigă însă se bucură că are pentru cine să cânte.

„Lumea din ziua de azi e cum e, dar mă descurc cum pot... Poate dacă nu aveam necazul cu accidentul şi aveam de toate acum nu mai făceam asta”, trage concluzia Alexandru Covaci.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro