Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  73 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Povestea chirurgului care a renunțat la o carieră promițătoare în Germania, pentru a-i trata pe bistrițeni

14/03/2018 12:10:40 Bianca SARA  
Din 2016, Spitalul Județean de Urgență Bistrița are specialist pe chirurgie plastică și micro-chirurgie reparatorie. Este vorba despre o tânără sclipitoare din Aleșd, care a renunțat la o carieră promițătoare în Germania, pentru a face minuni la Bistrița.

Mihaela Ioana Albu are 35 de ani, este din Aleșd, iar din 2016, Bistrița i-a devenit casă. Aceasta este primul medic specializat pe chirurgie plastică și micro-chirurgie reparatorie pe care l-a avut vreodată Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Deși pare greu de crezut, tânărul medic a renunțat la o carieră promițătoare în Germania, pentru a profesa la Bistrița. Mihaela Ioana Albu s-a pregătit în Cluj-Napoca, având ocazia să petreacă doi ani de rezidențiat (în perioada 2014-2016) în Germania.

Acolo, tânăra s-a pregătit la Spitalul „Rotes Kreuz” Kassel, alături de Ernst Magnus Noah, președintele Asociației Chirurgilor Esteticieni din Germania de la acea vreme.

Medicul a mers în Germania, o țară care o fascina încă din copilărie, cu gândul de a rămâne definitiv. În 2016, însă, a luat decizia de a se întoarce în România, determinată de lipsa unei vieți sociale și a faptului că printre nemți n-a reușit să se simtă ca acasă.

„Germania m-a fascinat mereu. Am avut posibilitatea să rămân. Nu am rămas acolo, pentru că am început să simt că nu mai am viață socială și nu mă regăseam din punct de vedere personal. Profesional pot spune că aveam de toate. Nu am reușit să mă simt ca și acasă. Și aici programul a devenit încărcat, dar am libera alegere cât îmi depășesc programul de zi cu zi”, povestește Mihaela Ioana Albu.

Investițiile masive în spital au convins-o să vină la Bistrița

Despre spitalul din Bistrița, tânărul medic a aflat de la soțul său, care este reprezentant medical. Aceasta a vizitat spitalul într-o vacanță, să se convingă, iar când a fost scos la concurs un post de chirurg plastician a aplicat fără să ezite. Doar în blocul operator pe care îl folosesc chirurgii s-a investit 6,5 milioane de euro.

„Am avut norocul să primesc dotările de care am avut nevoie ca să pot să-mi desfășor activitatea și să fac operații, de la cele mai simple, la cele mai complexe. Tot ce am avut nevoie, de la microscop, la motor chirurgical, toată aparatura necesară mi-a fost achiziționată”, spune medicul.

Minunile de la Bistrița

Medicul face, în medie, 500 de operații anual. Unele dintre ele rivalizează cu cele caree au loc în marile centre universitare din țară.

Un pacient a venit tocmai din Sibiu pentru a se opera la Bistrița. Mihaela Ioana Albu s-a numărat printre puținii medici care s-a încumetat să îi salveze piciorul, după ce ceilalți specialiști i-au recomandat amputația.

 „Am avut un pacient din Sibiu cu o infecție osoasă veche, cronică. Din ce am înțeles eu s-a adresat și altor centre și i s-a propus amputarea, după care a fost în străinătate, unde i s-a propus aceeași operație care i-am propus-o și eu, însă la un preț mult prea mare și atunci s-a decis să vină în Bistrița. S-a înlocuit porțiunea de os cu o bucată luată de la gamba opusă, s-a luat cu vasele de sânge, cu artera, cu vena și s-a anastomozat la celălalt picior. Estimativ 12 ore a durat intervenția, am avut două asistente care m-au ajutat și un coleg ortoped cu care am colaborat pentru fixarea osului. Acum merge pe picioarele lui”, povestește specialistul.

Singurii care i-au mai propus sibianului o intervenție care îi salva piciorul au fost ungurii, care i-ar fi cerut 18.000 de euro pentru o astfel de operație. La Bistrița, acesta s-a operat gratuit.

„În Bistrița se fac aceleași operații ca și în centrele universitare, cel puțin din punctul meu de vedere. Nu sunt cazuri pe chirurgie pastică care să nu poată fi rezolvate la Bistrița și să meargă în altă parte. Cam asta mi-am dorit. Când am venit în Bistrița mi-am dorit să pot să fac aceeași performanță cum se face în Cluj și Târgu Mureș, pentru că fac asta cu pasiune și dacă mi-ar fi redus activitatea acest oraș cred că nu mi-aș fi dorit să rămân”, mărturisește bihoreanca.

 

 

 

13068 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro