Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Poveste: Război între cavalerii mesei rotunde

04/05/2012 13:14:57 BISTRITEL  
A fost odată ca niciodată – aşa începe orice poveste, doar că cea pe care o vom spune noi acum s-a întâmplat într-un mic burg săsesc din inima Transilvaniei. Revenind, a fost odată ca niciodată o întâlnire într-un sediu de partid pe pietonalul Liviu Rebreanu, aşa, mai portocaliu de felul lui.

În sediul de partid, într-o încăpere, mai mulţi oameni încercau să stabilească cine să conducă regiunea şi să facă parte dintre cavalerii mesei rotunde de la judeţ. Şi pentru că mulţi doresc, dar puţini primesc, aceşti oameni nu au reuşit nicicum să se înţeleagă care cum să fie.

Aşa că a intrat în discuţie şi El Lider Maximo, un fel de rege Arthur al regiunii şi care până acum avea drept de veto în încăperea cu pricina. Ceea ce spunea el era sfânt şi nimeni nu îndrăznea să-l contrazică. Atâta doar că Arthur al nostru a cam îmbătrânit şi cei mai tineri începeau să vadă o urmă de slăbiciune în ochii lui, iar cuvântul lui părea a nu mai fi la fel de puternic ca şi înainte.

A spus el, Arthur, locul unu, locul doi, locul trei, patru şi cinci, dar când a ajuns la şase spiritele s-au încins. „Să fie Omul Negru al şaselea pe liste!”, grăieşte Arthur atunci. Şi toată lumea tace. Trece un minut, trec două şi când să continue liderul cel mare, se ridică de colo o frumoasă domniţă de la curte, cavaler până acum şi care îşi simţea periclitată continuitatea şi spune că vrea ea cel loc hărăzit de cu noapte Omului Negru.

Tăcerea în sală se adânceşte, până şi Arthur rămâne cu gura căscată. A îndrăznit cineva să se ridice împotriva lui? A îndrăznit cineva să îi conteste judecata? Dar domniţa de la justiţie nu se lasă, toată munca dusă pentru regat în ultimii ani, toate injuriile primite în plin şi suportate cu stoicism de dragul şi în numele stindardului portocaliu pe care l-a purtat atâta vreme – au făcut-o să continue. „Cu ce e mai bun Omul Negru decât mine? Ce a făcut el şi eu nu? Am dus stindardul în toate părţile, am luptat pentru culorile noastre, merit locul şase”, a tunat domniţa în plină încăpere şi atunci au început să se audă primele foşnete. Cei din sală începeau să se fâstâcească pe scaune, fără a spune însă ceva.

Cel care a răspuns a fost tot Arthur. „Îi sunt dator Negrului. Am o datorie morală faţă de acest om”, a fost argumentul cu care încerca să conving auditoriul. Şi parcă mai, mai că i-a convins, dar domniţa nu se lasă. „Să supunem la vot. Eu sau el!”, spune mândră cea care în urmă cu patru ani şi-a obţinut locul printre cavalerii mesei rotunde în acelaşi fel.

Şi pentru că nu se putea împotrivi unei asemenea solicitări, Arthur a fost de acord. A supus la vot secret locul şase: domniţa sau Negrul venit de curând. Şi mare i-a fost uimirea când câştigător a ieşit domniţa cea frumoasă şi neînfricată. Atunci Arthur s-a ridicat, a declarat votul nul şi a mai supus odată la vot aceeaşi propunere. Rezultatul: din nou, domniţa!

Ce s-a întâmplat însă mai departe nu este greu de ghicit: domniţa a primit locul 11 şi Omul Negru locul şase, că doar Arthur e tot Arthur şi puterea e tot în mâna lui, în ciuda a ceea ce spun lupii tineri.

Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea mea...

Pentru cine nu a recunoscut înc personajele, a se citi lista candidaţilor!

8746 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro