Peste 60 dintre cele mai valoroase şi impresionante tablouri aflate în colecţia lui Florin Coşoiu au fost expuse azi la Casa cu Lei şi vor putea fi admirate de bistriţeni aproape o lună de zile. “Pot să plângă şi Muzeul Judeţean şi Muzeul de Artă din Bucureşti după asemenea tablouri” a remarcat Gavril Ţărmure despre creaţiile unui simbol al Bistri
Peste 60 de tablouri de diferite dimensiuni, realizate de Miron Duca în diferite perioade de creaţie, dinainte şi de după 89, aparţinând colecţionarului Florin Coşoiu au fost vernisate azi în sălile de expoziţie de la Casa cu Lei.
“Pot să plângă şi Muzeul Judeţean şi Muzeul de Artă din Bucureşti pentru asemenea tablouri…” a remarcat Gavril Ţărmure, amintind că Miron Duca reprezintă simbolul artelor vizuale în Bistriţa, al “boemei de cea mai frumoasă speţă” şi că lucrările artistului fac dovada unui îndelung exerciţiu de libertate.
Gavril Ţărmure a mai spus că, în opinia sa, Miron Duca este cel mai important pictor gestualist din România, în timp ce Alexandru Uiuiu a remarcat că fiecare gest este poetic la Miron Duca – pictorul care “este, fără îndoială, pecetea Bistriţei”.
Istoricul Vasile Duda a povestit şi el despre pictura spectaculoasă, consistentă şi abstractă, dar şi despre combinaţiile mereu surprinzătoare de nuanţe care ne apropie universal, plasându-l totodată într-un fantastic şi ireal spaţiu…