Bani puţini, aparatură veche, concedii restante, prime, tichete cadou şi sporuri lipsă sunt o parte dintre problemele cu care se confruntă angajaţii Poştei Române. Aceştia cer să le fie rezolvate toate aceste inconveniente, altfel ameninţă cu proteste în toată ţara.
Cei de la Poşta Română spun că ultima majorare de salariu a fost în octombrie 2014, când leafa le-a fost crescută cu 100 de lei. În plus, cei de la sindicate spun că de foarte multă vreme angajaţii Poştei Române nu mai primesc tichetele cadou pentru concediu, primele şi sporurile, drepturi care se pare că sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă.
De asemenea, personalul foarte puţin face ca luarea concediilor de odihnă să fie aproape imposibilă. O altă problemă ar fi la capitolul dotări. Aparatura IT foarte veche şi depăşită face ca munca celor de la Poştă să fie îngreunată şi să apară blocaje. Ba mai mult, angajaţii Poştei scot de multe ori bani din buzunarul propriu pentru a cumpăra cartuşe pentru imprimantele cu care lucrează şi chiar şi hârtie.
Printre cererile pe care le au angajaţii Poştei Române se numără majorarea, în sumă fixă, a salariului, acordarea procentului de 2 la sută din fondul de salarii pentru reluarea subvenţionării biletelor de odihnă şi tratament (subvenţionare întreruptă acum 3 ani din ordinul directorului general al Poştei Române, Ion Smeianu) sau acordarea sporului de până la 35 la sută salariatului sau salariaţilor cărora li se repartizează volumul parţial sau total de activitate a unor salariaţi care nu sunt prezenţi la muncă, spor ce ar trebui acordat din prima zi de înlocuire sau suplinire.
În Bistriţa-Năsăud în prezent Poşta Română are 313 angajaţi şi după cum anunţă liderii de sindicat de aici deficitul de personal este de 3 persoane. Totuşi, se pare că posturile scoase la concurs nu sunt atractive din pricina volumului mare de muncă şi a salariului mic (1.140 de lei în primele şase luni).
Liderii de sindicat se plâng că unele posturi trebuie scoase la concurs de mai multe ori pentru că bistriţenii nu sunt interesaţi să se angajeze la Poştă. Aceştia povestesc că au fost şi situaţii în care la o zi după angajare noul salariat s-a speriat de volumul mare de muncă şi şi-a dat demisia.
Dacă revendicările celor peste 20.000 de membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România nu vor fi respectate şi puse în aplicare poştaşii din toată ţara ameninţă cu proteste începând cu luna aprilie şi chiar şi în luna mai.