Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  49 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei domnişoare: ZUMBA, numele tău e Simona Echim!

16/03/2013 08:34:46 Iulia STUPINEAN  
Este singurul instructor internaţional de ZUMBA de la Bistriţa! Simona Andreea Echim este tânăra care emană energie prin toţi porii şi transmite această stare de bine prin fitness şi dans pe ritmuri latino-americane şi internaţionale.

În luna aprilie a acestui an va împlini 25 de ani şi se declară din start o tânără fericită, mulţumită de fenomenul care i-a schimbat la superlativ viaţa: ZUMBA! Simona Echim, singurul instructor licenţiat în Zumba din Bistriţa, nu a visat niciodată că într-o bună zi va ajunge ca dintr-un simplu hobby, să-şi formeze o meserie cât se poate de serioasă. A crescut la Bistriţa, aici a învăţat şcoală şi a urmat apoi cursurile Liceului de Arte Plastice “Corneliu Baba”, secţia Arhitectură. A făcut Facultatea de Management, iar în prezent, chiar dacă are job-ul dorit, urmează şi un Master în Comunicare şi Dezvoltare Durabilă de doi ani, care nu se ştie niciodată când îi va fi de mare folos.

De mică s-a simţit atrasă de sport, însă de unul total diferit faţă de cel pe care îl practică la ora actuală: handbalul. S-a ţinut serios de el vreo 4 ani, pe când era în şcoala generală. Apoi, la liceu, a făcut cunoştinţă cu aerobicul şi dansul, de care s-a îndrăgostit iremediabil, la prima mişcare. Aşa a făcut pasul spre ceea este Zumba: un sistem de fitness dinamic, captiv, distractive şi eficient, care combină ritmuri de dans latino-american şi internaţional, alerte şi lente, care împreună sculptează corpul, cu multiple beneficii cardio şi de tonifiere a muşchilor. Zumba există ca sport în România de trei ani, iar în Bistriţa este predate şi practicat, de doi ani.

Pentru a ajunge instructor licenţiat de Zumba, Simona a făcut ce trebuia făcut: specializări iniţiale pe aerobic, după care, în 2011, a urmat la Sibiu un curs de specializare şi licenţiere în ZUMBA, unde a învăţat totul de la un instructor internaţional venit din America. A obţinut apoi diploma şi autorizaţia ZIN (Zumba Instructor Network – devenind Instructor Intenaţional de Zumba), diplomă primită tocmai din Miami, care îi permite să predea acest sport, oriunde în lume! A ales însă Bistriţa, fiind la ora actuală singurul instructor autorizat în acest sport, de la noi. Simona se perfecţionează continuu, pentru că, lunar, toţi instructorii de Zumba primesc lecţii şi muzică special concepute pentru practicarea acestui sport. Imediat după licenţierea ei în Zumba, Simona a ajuns la Centrul SPA Schreiner din Bistriţa, acolo unde activează în prezent.

„Vali Schreiner mi-a dat atunci o şansă, iar pentru asta îi mulţumesc. Am mers personal la el, i-am povestit ce vreau să fac şi l-am întrebat dacă mă primeşte în echipă. Am întâlnit un om deschis la nou, care mă sprijină şi mă ajută în permanenţă în acţiunile mele. Aşa am ajuns să predau Zumba la Centrul Schreiner din Bistriţa şi iată că au trecut deja 2 ani de atunci. La început a mers ceva mai greu, dat fiind vorba de un sport nou, dar acum lumea s-a obişnuit”, povesteşte Simona.

”Domnişoara Zumba”, cum i se mai spune prin oraş Simonei Echim, se pregăteşte să bage acest sport la ... apă. La propriu, pentru că face o nouă specializare: Aqua Zumba, pentru care, la sfârşitul lunii aprilie, va merge la Budapesta, unde se va perfecţiona cu un instructor ZES ( Zumba Education Specilist) din America, Kelly Bullard. De asemenea, Simona mai „predă” uneori vinerea şi cursuri pentru saună, adică cum să faci asta ca la carte, la modul profesional.

Pentru instructorul Simona Echim, Zumba este cel mai bun mod de relaxare, este sportul care a transformat-o într-o persoană nouă, mereu optimistă şi plină de viaţă.

“La Zumba, mă simt în elementul meu! Nici nu vă puteţi imagina câtă bună dispoziţie poţi avea şi cât de repede zboară timpul! Pentru mine, Zumba este momentul meu de relaxare din acea zi. Aşa că, oricui îi place muzica antrenantă, vrea să se simtă bine şi să capete cât mai multă energie, îi recomand să practice Zumba. Este până la urmă, cea mai uşoară cale de a da jos kilogramele în plus, de a începe un stil de viaţă sănătos şi activ. Iar rezultatele nu întârzie să apară prin acest program care modelează corpul într-un stil mai feminin”, spune Simona, amintind de cazul unei fete care, prin participare activă la Zumba şi o dietă corespunzătoare a reuşit în câteva luni, să spună “adio” unui surplus de 23 de kg.

De-a lungul celor doi ani de când a adus fenomenul Zumba la Bistriţa, Simona s-a apropiat de cursantele ei, pe care le numeşte zâmbind “fetele mele” şi alături de care savurează fiecare moment trăit intens la sala de sport.

“Iniţial, am început să predau Zumba prietenelor mele, iar treptat numărul participantelor a crescut considerabil. Eu le spun acum fetele mele dragi! Pentru că sunt nişte persoane extraordinare, ambiţioase, cu o prezenţă constantă la ore, fie că vin la şedinţe sau au abonament. Sunt multe femei cu copii, cu responsabilităţi, iar la Zumba îşi găsesc momentul lor din zi de care se bucură. Iar feed-backul se vede: slăbesc mai uşor, se încarcă de energie şi ceea ce este foarte important, nu le oboseşte inima la efortul depus”, adaugă instructorul de Zumba.

Simona Echim îşi găseşte timp şi pentru micile sale pasiuni. Iubeşte plimbările în aer liber, adoră să asculte muzică care o inspiră mereu, dar şi să citească ceva cu folos. În biblioteca ei a adunat în timp, numeroase cărţi despre pictori, despre marile muzee ale lumii, ghiduri turistice care îi pot folosi în călătorii, dar şi o colecţie de cărţi de... cofetărie! Pentru că iubeşte bunătăţile dulci, adoră să le pregătească cu propriile sale mâini şi să se bucure de minunăţiile care îi ies!

În plan personal, Simona e fericită! Nu este încă căsătorită, dar are un iubit care o răsfaţă şi o iubeşte. Nu are fraţi sau surori, dar părinţii ei îi sunt aproape şi o susţin în ceea ce face, chiar dacă, spune ea “nu ştiu sigur cât înţeleg ei ceea ce fac eu, poate că ar fi vrut o altă carieră pentru mine, dar când mă văd atât de plină de viaţă, nu pot decât să se bucure pentru mine”.

Pentru Simona Echim, Zumba nu este doar un simplu job. Este sportul care i-a schimbat pozitiv atât corpul cât şi mintea, pentru că, ea nu mai poate gândi acum decât aşa: “Orice problemă are cel puţin o rezolvare!”

 

Rubrica PORTRETUL UNEI DOAMNE este susţinută de Agenţia de Imagine Bistriţa

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro