Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  51 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne: Sorina Crețu – femeia care ”mănâncă” publicitate pe pâine!

28/03/2013 11:06:33 Felicia SZUCS  
Îi place rigoarea nemțească și creativitatea românească. De aceea, face tot ce-i stă în putință să le îmbine. Este creativă, pentru că este româncă, dar respectă și impune reguli stricte în munca ei, mai ceva ca urmașii lui Goethe. Pentru că altfel, nu ar rezista.

Pe Sorina Crețu o găsești veșnic la ... butoane. Fie la cele ale telefonului, fie la cele ale computerului. Biroul ei arată ca o stație de comandă de pe o navă spațială, pentru că lucrează cu tehnică de ultimă generație. Nu pentru a-i impresiona pe cei care îi trec pragul, ci din strictă necesitate. Și biroul nici măcar nu e un birou în sensul strict al cuvântului, pentru că Sorina Crețu își are cartierul general între aparate care veșnic zumzăie și sunt mereu în lucru. Asta, întrucât Sorina administrează, împreună cu soțul ei, una dintre cele mai vechi firme de producție publicitară din județul Bistrița-Năsăud.

A intrat în lumea producției publicitare în anul 2000, în plină campanie electorală pentru prezidențiale. O lume care a fascinat-o, a cucerit-o și și-a adjudecat-o pentru foarte multă vreme de acum înainte. Pentru că, Sorina Crețu a decis că asta i se potrivește. Și nu se vede făcând altceva. Nu de alta, dar este o femeie care ”funcționează” la capacitate maximă, cu motoarele turate, când alții poate ar claca: la dead-line-uri ... ucigătoare. Și chiar iubește munca la presiune maximă. Sorina Crețu spune că îi place nebunia termenelor limită, când livrarea unui produs publicitar pe care îl execută la firma familiei trebuia să aibă loc ... ieri. Iar pentru a-și mulțumi clienții, indiferent care ar fi ei, Sorina Crețu are parte de tot ceea ce îi place.

”Nu degeaba se spune că trebuie să ai grijă ce îți dorești, pentru că s-ar putea să ți se întâmple. Eu sunt un om de acțiune, veșnic băgat în priză, iar de mai bine de 12 ani de asta am parte. Cred că mă hrănesc cu adrenalină.” spune Sorina Crețu, mai în glumă, mai în serios despre ea și munca ei.

Pentru că în lumea producției publicitare nu ai voie să te plafonezi sau să te culci pe-o ureche, dacă vrei să rămâi în prima linie, Sorina și soțul ei sunt într-o continuă căutare: de idei, de materiale noi pe care să le folosească, de furnizori noi, de piețe noi, de clienți noi. Așa se face că Sorina nu ratează aproape nici un târg național sau internațional de profil. Cele din Europa sunt la ordinea zilei, iar China a devenit o destinație cel puțin anuală pentru Sorina și jumătatea ei. Și nu în scopuri turistice. Ci, pur profesional. Fiind mereu pusă la punct cu noutățile din domeniul ei și punând în aplicare ceea ce descoperă la târgurile de publicitate, Sorina Crețu a ajuns să lucreze constant pentru clienți din afara României.

”Culmea e că străinii ne-au găsit pe noi. Nu am vrut cu tot dinadinsul să lucrăm pentru clienți din afara țării, pentru că aveam ce face și aici. Dar ne-am spus că dacă vrem să progresăm trebuie să ieșim. Să vedem ce înseamnă să ai clienți străini, cum se lucrează cu ei, ce așteptări au. Iar cea mai mare mulțumire profesională a mea a fost când în niște magazine din Austria și Germania am găsit puse în vânzare tricouri personalizate de noi. Cred că nu ai nevoie de altceva care să-ți confirme că faci treabă bună și te ridici la standardele Occidentului.” povestește Sorina.

Dacă ar fi să aibă în mână o baghetă magică, Sorina Crețu ar ”lucra” puțin la capitolul fair-play în domeniul publicității din România. Și la rigoarea muncii. Pentru că, spune ea, degeaba ești tu serios și îți faci treaba, dacă cei de care depinzi în lanțul de producție nu sunt la fel.

”E adevărat că poți să alegi cu cine și pentru cine lucrezi, dar nu ai cum să știi cu ce fel de oameni ai de-a face decât în timp. Eu plec de la principiul că atât furnizorii cât și clienții noștri sunt ca noi. Și e suficientă o singură abatere de la regulă, pentru că prin asta se autoelimină de pe lista noastră.” afirmă Sorina Crețu.

Mai mult, cei care rămân pe lista familiei Crețu au toate șansele să se transforme din clienți sau furnizori în prieteni. ”Noi nu ne-am propus niciodată să punem barieră între profesional și personal. De aceea, în timp, s-au legat prietenii între noi și cei cu și pentru care lucrăm. E firesc, pentru că dacă ajungem să lucrăm împreună, e clar că împărtășim și același tip de valori.”

Veșnic atentă la ce se întâmplă în jurul ei, chiar dacă sunt zile întregi în care iese din birou doar pentru a merge acasă, când are termene strânse de predare a unor lucrări Sorina nu are liniște până nu vede gata o comandă. Nu ține cont că ziua se transformă în noapte, că week-end-ul e doar pentru alții, iar vacanțele și le programează pe fugă sau le dă face uitate. Sorina Crețu e femeia pentru care în viață există câteva butoane esențiale: refresh, restart, ignore sau delete.

 

Rubrica PORTRETUL UNEI DOAMNE este susținută de Agenția de Imagine Bistrița

7148 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro