Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  23 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne: Mihaela Șteff - Meruțiu – pur și simplu, campioană!

19/03/2013 09:19:37 Felicia SZUCS  
A bătut mingea în fața blocului cu băieții, toată copilăria ei. Mingea de fotbal! Dar a ajuns să facă performanță cu mingea de ping-pong. Are zeci de medalii și campionate câștigate, care au adus bucurie unei nații întregi, dar acum se bucură de cel mai frumos ”titlu” din viața ei: cel de mamă!

Toată lumea o știe pe Mihaela Șteff - Meruțiu doar din postura de campioană. Și e firesc să fie așa, pentru că, de când a pus mâna pe paletă și a ajuns la masa de tenis, Mihaela nu a ratat aproape nici un titlu național și european. Individual sau cu echipa, la junioare sau la cadete, bistrițeanca noastră are, pe numărate, următoarele titluri adjudecate: de 9 ori campioană europeană la cadeți și juniori, de 5 ori campioană europeană la seniori (de 2 ori la echipe și de 3 ori la dublu feminin), de 2 ori vicecampioană europeană la seniori la simplu, de 2 ori medalie de bronz la campionatul mondial pe echipe, seniori, de 2 ori locul 5 la olimpiada de la Sydney, la simplu și la dublu, locul 3 la Cupa Mondială în proba de simplu, de 4 ori câștigătoare a Ligii Campionilor Europeni (o competiție de calibrul Champions League la fotbal), de 3 ori câștigătoare a Campionatului Germaniei pe echipe și de 2 ori vicecampioană, de 4 ori câștigătoare a Campionatului Italiei pe echipe, vicecampioană în campionatul Poloniei pe echipe, câștigătoare a Cupei Poloniei tot pe echipe, cea mai bună clasare în clasamentul mondial (locul 3 în 2001), iar în clasamentul european locul 1 în același an.

Ce mai are în palmares Mihaela? Din 2000 este Cetățeană de onoare a municipiului Bistrița, din anul 2005 la Prundul Bârgăului, din 2006 la Comuna Chiuiești, județul Cluj, iar din 2011 la Bistrița Bârgăului. În 2000 și 2005 a fost laureată a sportului românesc, în clasamentul celor mai buni sportivi din țară. Iar, ca o cireașă de pe tort, în 2005 președinte Traian Băsescu i-a înmânat Ordinul Meritul Sportiv Clasa a 2 a cu 2 barete. Asta, fără să mai punem la socoteală titlurile naționale sau cele pe care le-ar fi putut câștiga dacă începea mai devreme tenisul de masă. Pentru că, Mihaela Șteff - Meruțiu spune că ea a început târziu sportul de performanță, abia la 9 ani. Până atunci s-a visat ... fotbalistă! Neșansa ei de a performa în sportul cu balonul rotund a fost că, la aceea vreme, nu existau în județ echipe de fotbal feminin. Și asta a fost șansa unui alt sport cu mingea, e drept că una mai mică și mai săltăreață, de a o prinde pe Mihaela Șteff - Meruțiu în mrejele sale. A intrat în sala de tenis de masă adusă de tatăl său, care vroia să-i potolească oarecum pornirile de băiețoi și acolo a rămas, din proprie voință.

”Eram singura fată din echipa de juniori la tenis de masă. Asta a fost o mare problemă pentru mine la începuturile competiționale: eram pur și simplu blocată, pentru că am ajuns la concluzia că eu nu știu să joc ca o fată, ci eram obișnuită cu mingile rapizi date de băieți. Efectiv nu știam cum să reacționez în fața unor fete, care pentru mine erau prea încete” își amintește amuzată Mihaela Șteff - Meruțiu, cea care avea să câștige, în 1990, primul titlu din cariera sa, cu junioarele de la CSM Cluj, care au ”adoptat-o” pentru concursurile pe echipe, pentru că la Bistrița nu avea ...coechipiere.

Mihaela spune că o perioadă bună așa a jucat, la individual sub însemnele CSM Bistrița, la echipe pentru Cluj. Dar asta nu a împiedicat-o să devină campioană. Și încă una care ne-a făcut pe toți cei care îi urmăream evoluția să fim mândri că suntem bistrițeni ca ea sau că e bistrițeancă, la fel ca noi. A strălucit la junioare, a făcut performanță și mai departe. După ce a dat tot ce era mai bun în ea luptând sub culorile cluburilor din țară, Mihaela Șteff - Meruțiu a luat decizia de a pleca în Germania. Nu banii au primat, ci dorința de a nu se plafona. Pentru că, după cum spune Mihaela, în România poți face performanță până la un anumit nivel, după care ori te oprești, ori iei drumul ”pribegiei”. Iar ea nu a vrut să se oprească. A continuat și chiar dacă juca pentru străini, tot bistrițeanca noastră a rămas. 20 de ani a ținut paleta de ping-pong în mână, din care aproape trei sferturi au fost ”alocați” performanței. A spus stop tenisului de masă doar când a decis că trebuie să și ... trăiască. Și s-a înscris în cea mai frumoasă competiție a vieții ei, care i-a adus ”titlul” de mamă.

”Timp de 12-13 ani, cât am făcut sport de performanță, am fost simplu musafir în familia mea. Suntem 7 frați și suntem extrem de uniți, chiar dacă ne vedeam rar. Dar a venit și vremea mea, să-mi construiesc viața mea, să am familia mea, să am copilul meu. Eu nu am știut ce înseamnă viața normală, dar mi-am impus să învăț. Am vrut doar să mă pot bucura de ceea ce a pregătit viața pentru mine. Și sunt enorm de fericită: îl am pe soțul meu, care nu are nimic de-a face cu lumea sportului decât cu mine și băiețelul nostru, care ne e lumina ochilor.”

Chiar dacă în urmă cu câțiva ani, când a decis să se oprească în carieră pentru a deveni mamă, Mihaela Șteff - Meruțiu era ferm convinsă că nu va lua drumul antrenoriatului, acum își spune că cine a inventat vorba că ”niciodată să nu spui niciodată” a știut ce a știut. Astăzi a revenit la masa de tenis și ... antrenează. La Bistrița, acolo unde a început și ea, în sala care acum poartă numele mentorului său Gheorghe Bozga! Dar a rămas fermă pe poziție în ceea ce privește prioritate priorităților: copilul și familia. Tenisul trebuie să se mulțumească acum cu locul 2 în viața Mihaelei Șteff - Meruțiu.

N.R. Jos pălăria pentru o mare campioană, pe care încă nu am avut ocazia să o cunosc personal, dar m-a impresionat prin simplitatea și modestia ei, care au răzbătut chiar și prin telefon.

 

Rubrica PORTRETUL UNEI DOAMNE este susținută de Agenția de Imagine Bistrița

9119 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro