Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne: Iulia Cupsa Kiseleff, frumoasa din sala de judecata

25/03/2012 16:34:09 Anamaria CADIS  
Iulia Cupsa Kiseleff face parte dintr-o familie cu traditie nu doar in judetul Bistrita-Nasaud, ci poarta un nume cu rezonanta in toata tara. Ruda indepartata a generalului Kiseleff, Iulia a crescut intr-o familie in care dreptatea e cel mai important lucru.

Mama, tatal si fratele Iuliei Cupsa au o cariera in justitie, dar pentru ea isi doreau o meserie intr-un alt domeniu, de preferat limbile straine. Mezina familiei nu a fost insa de aceeasi parere, iar faptul ca a crescut langa niste oameni pentru care sala de judecata era a doua casa si-a spus cuvantul. “Atunci cand eram mica o asteptam pe mama sa termine cazurile chiar in sala si mi-a placut intotdeauna atmosfera de acolo. In plus, atunci cand am intrat la facultate mi-a fost simplu pentru ca eram obisnuita cu termenii si procedurile juridice", isi aminteste tanara avocata.

A inceput studiile universitare la Babes Bolyai in Cluj-Napoca si le-a continuat in Franta, la o prestigioasa universitate de Drept. Putea sa ramana acolo mai departe, dar dorul de familie si de Romania a fost mai puternic si s-a intors fara cea mai mica remuscare. „Experienta din Franta a fost foarte importanta pentru mine deoarece am reusit sa iau contact direct cu dreptul unei alte tari, experienta m-a ajutat sa ma maturizez foarte mult, m-a trezit la realitate. Cred ca dupa acea perioada as putea ajunge in orice tara si sa ma descurc fara probleme. Am ajuns la concluzia ca atata timp cat stii cum sa te comporti cu oamenii, ei iti vor raspunde la fel", povesteste Iulia Cupsa.

Intoarsa in tara a avut oportunitatea sa lucreze si in Bucuresti, dar meleagurile bistritene au atras-o mai mult decat aglomeratia capitalei si a decis sa lucreze in Beclean, alaturi de mama sa. Nici nu a avut rabdare sa astepte sa fie acceptata in barou si deja lucra alaturi de acesta la mai multe cazuri. Dupa ce a devenit avocat cu drepturi depline nu i-a mai stat nimic in cale sa faca ce vroia ea cel mai mult: sa ajute oameni.

Tanara marturiseste ca de multe ori le-a platit ea unor persoane taxa de timbru judiciar pentru a reusi sa ajunga in instanta si sa se lupte pentru drepturile lor. “Sunt unii care ajung la mine ca si ultima speranta. Doar eu ii mai pot ajuta sa-si faca dreptate inainte de a muri. Multi nu au bani si chiar le platesc eu taxa de timbru judiciar, pentru ca nu ma lasa sufletul sa-i vad nedreptatiti", spune tanara care se considera din acest punct de vedere un avocat atipic.

Nu doar cariera de avocat a mostenit-o din familie, ci si atractia spre lumea politica. “Tatal meu este cel care a fondat Frontul Salvarii Nationale in Bistrita Nasaud, are carnetul de partid cu numarul 1. Ulterior a trecut la un alt partid, la PRM, dar a ramas respectat si apreciat de toti oamenii politici din judet, indiferent de formatiunea politica. Asta imi doresc si eu de la politica, pentru ca indiferent de partid suntem toti oameni si respectul primeaza”, considera frumoasa avocata.

De aceea a si luptat pentru o cariera pe linie de partid. A fost consilier local la Beclean si in prezent este consilier judetean. “Experienta din CJ a fot una interesanta pentru mine. Am fost si foarte dezamagita atunci cand am ajuns aici si am vazut modul in care se desfasoara activitatea in cadrul sedintelor. Eu veneam dintr-un loc, CL Beclean, in care fiecare consilier putea sa isi exprime punctul de vedere si era respectat. Aici nu e la fel”, marturiseste tanara.

Acest lucru nu o impiedica insa sa spere la un nou mandat. “Sper un nou mandat si mai ales sper ca lucrurile sa se schimbe in CJ. Atitudinea sa fie alta, dincolo de culoarea politica a unuia sau a altuia, vreau ca felul in care se comporta cei de acolo sa se schimbe”, explica consilierul judetean.

Pe plan sentimental, frumoasa avocata rade si spune ca anul acesta nu prea are timp sa se gandeasca la asta. “Voi merge anul acesta la o nunta, dar este cea a fratelui meu si nu a mea. Eu astept pana anul viitor sa-mi fac planuri pentru ca acum este si an electoral si voi avea foarte mult de lucru. Ajung acasa in fiecare seara in jur de ora 10.00. Nu stiu cine ar putea sa ma accepte asa”, se amuza Iulia.

Iulia este considerata una dintre cele mai frumoase prezente din politica bistriteana. Naturaletea si frumusetea ei naturala nu a ramas neapreciata nici de specialisti, tanara ajungand sa fie imaginea unei case de moda din Grecia.

“Eram in vacanta in Grecia cand am iesit la cumparaturi si proprietarul unui magazin de blanuri m-a remarcat. A venit la mine si m-a intrebat daca nu vreau sa fiu imaginea magazinului sau pentru ca sunt exact ce cauta. Am acceptat si am facut o sedinta foto”, povesteste Iulia despre scurta ei cariera de fotomodel.

 


14520 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro