Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne: Honoria Rațiu - frumoasa crâșmăriță!

06/03/2013 09:08:15 Felicia SZUCS  
Îi place să stea la cratiță, lucru de care majoritatea femeilor moderne fug sau nu l-ar recunoaște nici în ruptul capului. Îi place să mănânce bine și sănătos. Și pentru că și-a zis că cele două lucruri care îi plac pot face casă bună, Honoria și-a pus în cap să fie crâșmăriță. Una care a declarat începerea războiului de independență a femeilor!

Frumoasă de pică și hotărâtă ca orice bârgăuancă ce se respectă, fragilă în aparență și puternică, în fapt, Honoria Rațiu este departe de a fi prototipul femeii de la cratiță. Mai degrabă o vezi potrivită la o prezentare de modă, pentru că are o siluetă de invidiat care nu i-a fost afectată de nașterea unui copil sau făcând reclamă la o pastă de dinți, cu zâmbetul ei care te cucerește, fie că ești femeie sau bărbat. Dar oarecum contra-naturii, Honoria a decis că, zică lumea ce o zice, ea merge la cratiță. În propriul restaurant deschis împreună cu doi prieteni. Bărbați. Fără glumă, Honoria Rațiu, administratorul unuia dintre cele mai de bun gust restaurante din Bistrița, Taverna Dogarilor, chiar intră în bucătărie și gătește specialități clienților săi. Din două considerente: primul, că îi place la nebunie să gătească, doi, că pentru că multe dintre felurile de mâncare din meniul restaurantului trebuie să aibă gustul pe care doar ea îl știe! Și vrea ca acolo, pe ”moșia” ei, totul să fie ca la carte. Pentru că, Honoria este o perfecționistă și nu îi plac lucrurile făcute la voia întâmplării sau care lasă loc de comentarii sau nemulțumiri.

Honoria Rațiu este nou intrată pe piața serviciilor din domeniul culinar, dar are vechime în afaceri. Dorința de a fi pe propriile sale picioare, de a nu sta la mâna nimănui, a determinat-o pe Honoria să își facă bussines-ul ei în urmă cu câțiva ani buni. A început cu o firmă de curățenie, dar, pentru că soarta a vrut ca ea să devină mamă, a pus punct acestei afaceri atunci când în viața ei și-a făcut loc Grișa, micuțul care dă sens existenței ei. Acum, când băiețelul ei este ”grădinar”, Honoria a luat-o de la capăt, dar în alt domeniu decât cel în care a pornit acum câțiva ani.

Deși cine o vede ar putea spune cu ușurință că viața e simplă pentru Honoria Rațiu, dat fiind faptul că este o femeie frumoasă care ar putea obține orice cu un simplu clipit de gene, rozul nu este culoarea predominantă a vieții crâșmăriței. Atât în afaceri, cât și în plan personal, Honoria spune că s-a lovit cu capul de pragul de sus când îi era lumea mai dragă și a trebuit să facă față nu străinilor, cum era de așteptat, ci unor persoane aflate temporar în viața ei care, în loc să o susțină, nu au ratat nici o ocazie să o trimită la pământ. Dar, Honoria s-a ridicat, s-a scuturat de praful deziluziilor, a închis unele capitole din viața ei și și-a văzut de drum. Frumoasa crâșmăriță spune că zicala populară ”ce nu te omoară, te întărește” i se potrivește perfect. Își asumă firesc rolul de femeie independentă, pe picioarele ei, care crește singură un copil și e implicată în propria afacere.

Honoria Rațiu nu se consideră o feministă, dar susține ideea independenței femeilor, atât în afaceri, cât și în plan personal. De ce? Pentru că, după părerea Honoriei, e o chestiune de respect față de propria ta pesoană să îți dorești să te descurci singură, să nu fii la mila și la mâna nimănui. În plus, Honoria Rațiu crede că o femeie-anexă, dependentă de cineva, indiferent cine e acel cineva, nu are cum să fie o femeie frumoasă, nici fizic, nici în interior, pentru simplul motiv că acumulează frustrări, care, într-un fel sau altul, la un moment dat, dau pe dinafară și o schimonosesc. La fel cum răutatea urâțește!

Pentru a fi o femeie frumoasă, Honoria spune că și-a învățat lecțiile primite de la viață: nu judecă, pentru a nu fi judecată, nu are idei preconcepute despre oameni, că fiecare dintre noi este direct răspunzător pentru ceea ce se întâmplă în viața sa și nu trebuie căutați vinovați pentru eșecurile noastre mai departe de noi înșine, deoarece ”cum ne așternem, așa dormim”. Lecții pe care nu le uită nici astăzi, în zi aniversară.

La multi ani, Honoria Rațiu!

Rubrica PORTRETUL UNEI DOAMNE este susținută de Agenția de Imagine Bistrița

11015 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro