Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  78 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne: Cristina Toadere – femeia născută pentru a conduce!

29/03/2013 11:25:19 Felicia SZUCS  
Se mișcă precum peștele în apă într-o lume dominată de bărbați: cea a afacerilor la nivel mare. Conduce cu nonșalanță un mic imperiu, fără să lase nici o secundă să se vadă eforturile supraomenești pe care le face pentru a-și menține bussines-ul în vârf.

Este în afaceri de când a deschis ochii și acolo se simte în elementul ei. A început munca în afacerea familiei de când era pe băncile școlii și acolo e și acum, doar că nu a rămas la bază, ca atunci când a debutat, ci s-a plasat tocmai în vârf. Pentru că, Cristina Toadere conduce destinele unuia dintre cele mai mari grupuri de firme din Bistrița-Năsăud: Comautosport. A avut un dascăl nemaipomenit în domeniul afacerilor, în persoana tatălui său, căruia acum îi continuă munca. Și nu își permite să-i înșele așteptările, chiar dacă el o vede acum doar de undeva de sus.

Cristina a fost om de bază în afacerea familiei încă de când era studentă la Cluj. De atunci a decis că dacă vrea să facă performanță nu-și permite să stea deoparte și să-i privească pe cei apropiați ei cum muncesc, iar ea să vină să ia totul de-a gata. Așa că, ceea ce învăța teoretic la facultate în timpul săptămânii, în week-end venea acasă, la firmă și aplica practic. Imediat după terminarea studiilor, Cristina Toadere a intrat în pâine cu drepturi depline, ca director de vânzări pe sectorul auto, funcție din care a plecat doar pentru a o ocupa pe cea de director economico-financiar. În timp, afacerile familiei dezvoltându-se, Cristina a preluat din zbor conducerea firmei de leasing înființată în 2006, iar după alți 4 ani, când tatăl ei a plecat să-i supravegheze din ceruri, a preluat destinele întregii companii, ca director general și președinte al consiliului de administrație. În paralel, Cristina Toadere s-a ocupat și de celelalte afaceri dezvoltate pe alte domenii: magazinele cu îmbrăcăminte de lux și cel de decorațiuni interioare. Și îi are alături, ca oameni de bază, pe frații ei. Pentru că, afacerea a fost, este și va rămâne una de familie.

Cum reușește să fie cu ochii peste tot și să coordoneze toate aceste bussines-uri, numai Cristina știe. Cert este că, printre ”munci”, cum spune ea, a reușit să-și facă timp și pentru ceea ce are ea mai scump pe lume: familia ei. S-a căsătorit, a adus pe lume trei copii și are un soț care îi este alături pe toate planurile. Chiar dacă pare imposibil pentru o femeie de afaceri de o asemenea anvergură ca ea, pentru Cristina locul întâi în viață este ocupat, fără drept de apel, de familie. Abia apoi e bussines-ul. Cristina crede că reușește să creeze un echilibru între cele două lumi ale sale, personală și profesională, aplicând aceleași reguli, pe care le respectă cu sfințenie atât în familie, cât și în afaceri.

”Pentru mine, familia e sfântă: dacă nu ai liniște și pace acasă, sigur nu vei da nici un randament în afaceri. Dar, să ne-nțelegem: chiar dacă știu că îmi sunt dragi ca lumina ochilor, copiii mei știu foarte clar că viața nu poate fi trăită fără rigoare și reguli. Iar eu aplic acasă cam aceleași reguli ca și în afaceri, care sunt situate undeva între autoritate și permisivitate. Atât copiii mei, cât și oamenii cu care lucrez știu că programul e program, seriozitatea e seriozitate, dar nu pun niciodată limite creativității nimănui.” spune Cristina Toadere.

Ca mamă, ea știe că ceea ce seamănă va aduna, așa că tot timpul său liber, pe care nu l-ar avea dacă nu și l-ar face, este dedicat creșterii și educării copiilor. E convinsă că pe copii ”așa cum ți-i formezi tu, ca părinte, așa îi ai. E drept că trebuie să facem față foarte multor provocări, să contracarăm eventualele efecte negative ale anturajului asupra copiilor noștri, dar totul poate fi așa cum îți dorești, dacă te implici și dai tot ce e mai bun din tine.”

Cristina e foarte mândră că băieții ei îi seamănă și crede că o moștenesc pe partea de spirit antreprenorial. De aceea, mai în glumă, mai în serios, spune că e convinsă că atracția pentru bussines se transmite genetic, pentru că altfel ar fi prea multe coincidențe: ea a moștenit plăcerea de a face afaceri de la tatăl său, iar copiii ei au preluat-o de la ea și soțul ei.

Cristina Toadere crede în munca de echipă, dar e extrem de conștientă de faptul că o afacere trebuie condusă cu mână de fier. De aceea, chiar dacă și-a delegat din responsabilități angajaților săi, pe care-i are alături de foarte multă vreme, Cristina nu scapă din ochi nici un detaliu. Pentru că, așa cum zice ea, ”o afacere te reprezintă ca personalitate. E după chipul și asemănarea celui care o conduce!”. Iar cei care o cunosc pe Cristina și îi știu afacerile nu pot fi decât de acord cu ea.

 

Rubrica PORTRETUL UNEI DOAMNE este susținută de Agenția de Imagine Bistrița

10049 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro