Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  42 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portret de politician

22/10/2012 11:27:14 Felicia SZUCS  
Dă-i omului putere, pentru a-i vedea adevăratul caracter! Așa că, dacă ne propunem să vedem adevărata față a celor pe care vrem să-i cunoaștem sau se cer a fi cunoscuți, nu avem decât să le dăm o funcție, poziție socială și nițică influență, care derivă din primele două. Dacă mai adăugăm și bani la toate acestea, atunci tabloul este complet.

Ceea ce putem descoperi la un om care s-a ajuns sau l-am ajutat să se ajungă poate depăși orice imaginație.
Din postura de observator amator al politicii și politicienilor ultimilor ani, am constatat că majoritatea oamenilor ajunși la un moment dat al vieții lor într-o postură publică își dă, involuntar, arama pe față. Din frumoși, deștepți și devreme acasă, așa cum se prezintă fiecare politician la început de drum, ocupanții unui loc pe scena politică se transformă în indivizi cu fața schimonosită de ură, pătimași, gata să dea lecții oricui despre orice, la orice oră, pregătiți să îi muștruluiască sever pe toți cei care le sunt ostili sau pur și simplu au o altă opinie, pozează și se comportă ca niști mici dumnezei în fața celor mulți și lista ar putea continua. Am văzut cu toții în ultima vreme cum se dau în stambă oameni ajunși în funcții, au vremelnic puterea pe mână și sunt în stare de orice pentru a nu scăpa printre degete niște privilegii. Vedem în fiecare zi politicieni cu chipul urâțit de patimă, îmbătați de mirajul puterii, înconjurați de nenumărați becali care îi fac să se simtă importanți, care calcă totul în picioare doar pentru a le fi lor bine, fără să mai țină cont de nimeni și de nimic și se vând pentru pumn de arginți. Sunt indivizi care nu mai au mama și tată, nu au principii, nu mai cred în nimic altceva decât în măreția funcției lor și în vremelnica lor putere.
Fiecare dintre noi poate face studii de caz până se plictisește, pentru că fiecare dintre noi cunoaște astfel de personaje care uită de unde au plecat și nu știu unde vor ajunge, orbite de mirajul puterii de moment și de interese financiare de moment. Se pare că nici unul dintre cei care ajung, într-un fel sau altul la putere, fie că e puterea de la Putere sau e puterea din Opoziție nu conștientizează că funcțiile sunt trecătoare, că scaunele pe care stau acum confortabil le pot fi trase de sub șezut chiar de către cei care i-au ajutat să se așeze, că banii nu îi ajută să fie altceva decât ceea ce sunt: niște oameni mici, temporar aflați la înălțime.
Mulți sunt oameni care habar nu au să muncească, pentru că nu au făcut niciodată așa ceva, mulți sunt indivizi mici la minte și la suflet care știu doar să pozeze în buni samariteni și fini intelectuali, se afișează în locuri și cu oameni care dau bine la propria lor imagine. Mulți sunt speriați de responsabilitatea pe care o presupune puterea lor, pentru simplu fapt că nu știu să o gestioneze, dar afișează o mină gravă și atoateștiutoare, la care adaugă o continuă văicăreală că nu au resurse pentru a face ceva util, se autovictimizează când sunt puși în situația de a da seamă pentru ceea ce nu au făcut și ar fi putut face.
Despre cine facem vorbire? Nu cred că se impun nominalizări, pentru că, din păcate, e plină țara de ei. De sus până jos!

4098 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro