Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  62 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Poliția ne arată cum se "fură" un telefon printr-o piesă de teatru, în care joacă actori profesioniști

02/10/2017 14:58:56  
Inspectoratul de Poliție Județean începe astăzi o serie de activități de prevenire a criminalității. Printre cele mai interesante se numără „o piesă de teatru”, în care vor juca actori profesioniști.

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

EDIȚIA A II A- 2017

 

Începe „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, o campanie derulată la nivel naţional, de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

 

Astăzi debutează ediția a-II-a 2017 a demersului preventiv „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, care se va derula în perioada 2-6 octombrie a.c., la nivel naţional.

Temele acestei săptămâni sunt: victimizarea minorilor, delincvenţa juvenilă, infracţiunile contra patrimoniului, violența în familie şi siguranţa rutieră vor fi transpuse în activități interactive, inedite, interesante și adaptate celor cărora li se adresează.

 

În fiecare zi a ”Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, polițiștii de prevenire, alături poliţiştii de ordine publică, poliţie rutieră, investigații criminale, criminalistică, acțiuni speciale şi din mediul rural vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă, sesiuni de informare pe temele menționate, cu elevi, profesori părinți, discuții și mese rotunde cu parteneri în prevenirea violenței în familie, manifestări publice pe tema siguranței rutiere, lansări de proiecte educative și simulări ale unor infracțiuni.  

Majoritatea activităților propuse pentru această săptămână vor avea loc în afara municipiului Bistrița, cu accent pe mediul rural, unde ne dorim să promovăm modele sociale pozitive și să intensificăm activitățile preventive din sfera educației rutiere.

 

Copiii sunt și vor rămâne o categorie cu risc de vulnerabilitate ridicat, motiv pentru care,  în primele două zile, dedicate lor, vor fi intensificate, în toate școlile din județ, activitățile preventive de informare a elevilor, părinților și dascălilor cu privire la normele de comportament în societate, la măsurile de autoprotecție pentru prevenirea victimizării și referitor la consecințele legale asociate faptelor antisociale.

 

Mulțumim pentru sprijin și implicare, tuturor partenerilor și colaboratorilor!

 

CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR

2-6 OCTOMBRIE 2017

 

LUNI, 2 OCTOMBRIE

LANSAREA CAMPANIEI - PREVENIREA DELINCVENȚEI JUVENILE

 

Între orele 11.00 – 12.00 – întâlnire cu elevii  din mediul rural – Şcoala Gimnaziala  Budacu de Jos și discuții pe tema preventivă a zilei, prezentarea filmului instructiv- educativ “CHEIA E LA TINE!”. Activitatea va fi suținută și de agent de poliție Moldovan Andrei, lucrător în cadrul postului de poliție, exemplu pozitiv și model de alternativă la comportament delincvent (fost elev voluntar al Poliției, actual polițist și instructor de arte marțiale). De asemenea, între orele 8.00 – 14.00, poliţiştii de la Ordine Publică și din mediul rural, care au în responsabilitate școli, vor desfășura activități specifice temei și vor distribui elevilor materiale preventive.                                                                                                                 

 

  • MARŢI  3 OCTOMBRIE  –

PREVENIREA VICTIMIZĂRII MINORILOR

 

Între orele 08.30 – 12.00 –  activități informativ- preventive la Liceul Tehnologic Lechința  pe tema  prevenirea criminalităţii informatice. De asemenea, între orele 8.00 – 14.00, poliţiştii de la Ordine Publică și din mediul rural care au în responsabilitate școli vor desfășura activități specifice temei și vor distribui elevilor materiale preventive.

                                                                                               

MIERCURI 4 OCTOMBRIE

PREVENIREA INFRACŢIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI

 

14.00- 15.00 – realizarea unui act de improvizație cu sprijinul trupei de actori “PITICOT” din Bistrița. Se va simula o tâlhărie în stradă (furtul prin smulgere al unui telefon mobil ) și intervenția polițiștilor, în două locații din municipiu - zona gării și parcul din fața bisericii Sf Ana de pe strada Independenței. Ulterior vor fi purtate discuții cu cetățenii  martori la “eveniment” și vor fi distribuite materiale cu recomandări preventive. De asemenea, vor organizate activități de informare stradale în locuri aglomerate, pentru prevenirea furturilor din genți, buzunare și furturi din locuințe.

 

JOI  5 OCTOMBRIE

PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE

 

Între orele 10.00- 12.00 -Va fi organizată, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița- Năsăud, de către polițiștii de prevenire și investigații criminale, o masă rotundă cu tema “Prevenirea violenței în familie”. În cadrul întâlnirii va fi prezentată campania națională pentru prevenirea violenței în familie “Aripi frânte”. Totodată, vor fi organizate acțiuni stradale, unde vor fi distribuite materiale preventive, pe tema prevenirii violenței domestice.

 

VINERI, 6 OCTOMBRIE

SIGURANŢĂ RUTIERĂ

 

Între orele 12.00- 14.00: organizarea și derularea evenimentului intitulat “Marșul împotriva vitezei”, la care vor participa elevii din toate școlile din Năsăud.

Între orele 08:00 – 16:00 – desfăşurarea de acţiuni cu efecte mărite, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, de disciplinare a participanţilor la traficul rutier, prin prezenţa poliţiştilor în principalele intersecţii din localităţile judeţului nostru şi informarea acestora cu privire la respectarea normelor rutiere pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere.

 

,,Implică-te pentru siguranţa comunităţii tale! Fii alături de poliţie în SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII!

 

2-6 OCTOMBRIE 2017

 

IPJ BN

 
Sursa Foto: Arhivă
2727 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro