S-a semnat în sfârşit contractul de reabilitare pentru Policlinică! Cu aproape 10 milioane de lei aceasta va fi reabilitată şi modernizată, iar conducerea judeţului speră să aducă şi aparatură medicală nouă. Cât timp va fi şantier la Policlinică, laboratoarele şi cabinetele medicale vor fi mutate pe Alba Iulia, la secţia de boli infecţioase.
Trei firme s-au asociat şi au făcut o ofertă care a fost pe placul comisiei care s-a ocupat de licitaţia pentru stabilirea celui care va reabilita Policlinica. S.C. Euras din Satu Mare, S.C. Izorep din Târgu Mureş şi S.C. Creativ Gropu din Bistriţa sunt firmele care pentru 9.943.624 de lei vor da o nouă faţă Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.
Astăzi s-a semnat contractul între cele trei firme şi conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud care speră că odată ce lucrările vor fi încheiate serviciile medicale oferite la Policlinică să fie mai de calitate.
Potrivit proiectului după reabilitare, la parterul imobilului va fi amenajată zona administrativă, spaţii de informare, spaţiul pentru sterilizare, accesul către ascensor, şi grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu handicap.
La etajul I al clădirii vor fi amenajate cabinete şi laboratoare pentru Radiologie, Cardiologie, Interne - EKG, Neurologie, Chirurgie, Ortopedie, Oftalmologie, săli de aşteptare şi grupuri sanitare.
Etajul II va avea laborator de analize medicale, o sală de aşteptare, ORL, Ginecologie, Dermatologie, Alergologie, Urologie, Endocrinologie cu săli de tratamente specifice, săli de aşteptare şi grupuri sanitare.
În proiect mai este prevăzută şi reabilitarea vechii Centrale Termice a Policlinicii. Acolo vor fi spaţiile tehnice şi cabinetele de Medicină Legală.
Reabilitată şi modernizată va fi şi clădirea în care este Pediatria, imobil care are o vechime de aproximativ 100 de ani şi care are neapărat nevoie de intervenţii pentru că este într-o stare avansată de degradare.
Potrivit proiectului constructorii ar urma să izoleze termic cele trei clădiri, să refacă finisajele interioare şi exterioare, să înlocuiască pardoselile, tâmplăria, instalaţiile electrice, sanitare şi termice, să refacă trotuarele, să monteze sisteme de ventilaţie, să refacă instalaţiile pentru stingerea incendiilor şi să modernizeze grupurile sanitare.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dr. Mircea Gelu Buta, a precizat că pe perioada desfăşurării lucrărilor de reabilitare întreaga activitate de la Policlinică se va muta pe strada Alba Iulia, acolo unde este secţia de Infecţioase.
"Am început să facem pregătirile necesare pentru mutare şi cred că în aproximativ două săptămâni ne vom muta acolo", a spus Mircea Gelu Buta.