Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  16 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



PNL BN: O să demonstrăm că sîngeorzenii au primit 50 de lei pe semnătură

28/09/2017 11:22:31 Ana ȘTEFĂNEL  
Aproape trei mii de semnături s-au strâns pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Traian Ogâgău. Dacă prefectul declara ieri că va grăbi lucrurile și va soluționa cererea săptămâna aceasta, PNL Bistrița-Năsăud are informații conform cărora cetățenii nu au știut pentru ce semnează și ar fi primit chiar și bani.

PNL Bistrița-Năsăud a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia Ioan Turc, Stelian Dolha și Florin Urâte au comentat situația din Sîngeorz-Băi, acolo unde primarul este în pericol să fie demis.

Ieri, prefectul Ovidiu Frenț declara ca va soluționa cât mai curând cererea ca referendumul să poată fi organizat și spunea că motivele sîngeorzenilor sunt bine întemeiate.

Liberalii au spus azi că vor demonstra că pe lista de semnături sunt inadvertențe pentru că au informații conform cărora câțiva oameni au primit suma de 50 de lei pentru a semna.

«Din păcate, nu i-am auzit pe cei de la PSD criticând faptul că propriul lor primar și-a făcut dreptate cu toporul. Nu am auzit niciodată PSD luând atitudine atunci când președintele PSD și președintele CJ Radu Moldovan a folosit termenul de «nenorociți», referindu-se la cei care nu au fost de acord cu un anumit traseu al centurii ocolitoare. Nu am auzit niciun membru al PSD plângându-se de administrația PSD al municipiului Bistrița atunci când, din nefericire, regret că trebuie să me refer la acest lucru, au murit nouă oameni la o trecere la nivel cu calea ferată din cauza faptului că administrația PSD a tratat cu o indiferență criminală situația pe care o cunoaște toată lumea. Nu am auzit niciun membru al PSD criticând faptul că Primăria Bistrița a pierdut milioane de euro, bani asigurați prin fonduri europene, datorită incompetenței. În schimb, sunt foarte supărați pe faptul că domnul primar Traian Ogâgău a vorbit urât - din păcate, da, este adevărat. Am avut discuții cu domnia sa, am avut discuții cu toți colegii liberali, primarul și-a cerut scuze, și-a recunoscut greșeala. În același timp, nu pot să nu observ motivul real pentru care PSD încearcă acum demiterea primarului», a comentat situația președintele PNL Bistrița-Năsăud Ioan Turc.

De asemenea, Stelian Dolha s-a arătat de-a dreptul intrigat de faptul că lucruri de o asemenea gravitate se întâmplă cu o asemenea viteză, fără motive întemeiate și orchestrate de diverse personaje - conform acestuia: «Mă surprind trei lucruri: viteza cu care s-a mișcat referendumul, motivațiile și oamenii care se află în spatele referendumului. În nouă zile, un consilier PSD și soția sa strâng toate semnăturile și le și depun. Iese după două zile prefectul județului și ne spune că săptămâna asta fixăm și data. Cu alte cuvinte, ne ocupăm oarecum și de legalitatea semnăturilor. (...) Motivațiile - că nu a închis o groapă neconformă. Atunci le spun social-democraților: demiteți toți primarii, că aproape toți nu și-au închis gropile neconforme. Că a primit o amendă de la Garda de Mediu - să îi lase în viață sau pe funcții doar pe primarii care nu au fost amendați, mai rămân cam 10% că în rest cam toți au primit. Pentru că a periclitat bugetul Primăriei Sîngeorz-Băi cu nu știu ce investiții - dar cine sunt social-democrații? Sunt ceva instanță de judecată ca să spună că e corect sau nu? Dacă e vorba de periclitarea bugetului, cel mai calificat să fie demis este Ovidiu Teodor Crețu. Păi omul ăsta a periclitat bugetul an de an, pe spinarea noastră, cu datorii, cu tot ce vreți. Dar pe ăsta îl lăsăm în viață. (...) Instituția Prefectului are în fișa postului și medierea, nu știu ce mediere s-a făcut aici că s-a ajuns la referendum. Dacă e un act democratic, atunci eu le spun că trebuie să începem cu primul născut: Ovidiu Teodor Crețu».

Liberalul Florin Urâte a comentat și el subiectul, spunând că lista cu semnături conține multe inadvertențe și susține că acest lucru va fi demonstrat: «Un primar PSD a reușit să transforme în 16 ani orașul dintr-o stațiune într-un sat cu mizerie, cu gunoaie, sub orice critică. Sunt supărat pe domnul prefect pentru că nu a intervenit de când a fost scandalul cu ciobanii. Era de datoria lui să reacționeze. (...) Pe de altă parte, avem informații și probabil că vom și proba că s-au mai dat și bănuți. Un consilier spune că poate să probeze și lucrăm la asta. (...) O să demonstrăm că s-au primit bani, o să demonstrăm în pași normali, nu pe repede-înainte cum face Prefectura. Dar e obligația Prefecturii să ceară un raport la poliție și să facă verificări - pe semnături, pe cine a cules semnăturile și o să vedeți că multe persoane nu știu pentru ce au semnat. Un consilier PNL susține că o persoană i-a spus că a primit și 50 de lei. S-a spus în timpul ședinței».

Dacă Instituția Prefectului decide că lista este în regulă, la Sîngeorz-Băi va fi organizat un referendum care pune în pericol funcția lui Traian Ogâgău.

10934 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro