Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  34 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Planuri mari pentru comoara familiei Teleki de la Comlod. Un avocat vrea să redea monumentului strălucirea de altă dată

22/12/2017 14:32:51 Bianca SARA  
O plimbare cu mocănița prin pădure observând iepuri sălbatici și căprioare, care se termină cu o vizită la unul dintre cele mai frumoase conace nobiliare din Bistrița-Năsăud. Acesta este visul unui avocat din București, care vrea să preia conacul familiei Teleki din Comlod.

După ce a încercat fără succes să vândă castelul familiei Teleki de la Comlod, în cadrul mai multor licitații publice, Consiliul Județean încearcă să-l concesioneze. Interesat este un tânăr avocat din București, care administrează Asociația Transilvania Heritage.

Intenția de a prelua castelul s-a manifestat încă din anul 2014, în perioada 2014-2017 fiind trimise nu mai puțin de 6 scrisori de intenție Consiliului Județean. Lucrurile par să se miște abia acum, prin implicarea vicepreședintelui de Consiliu Județean Ioan Țintean și a primarului comunei Milaș, Iosif Gabor.

„După cum știți, stadiul actual al imobilului este extrem de precar, starea acestuia agravându-se până la nivelul completei prăbușiri a acoperișului și a destabilizării complete a fundației, în cel mai scurt timp urmând ca acesta să se prăbușească definitiv. Față de aceste aspect, ne-am arătat disponibilitatea imediată de a asigura conservarea imobilului, fiind singurele persoane care de mai bine de trei ani luptă pentru a salva acest imobil cu o istorie și arhitectură deosebită. În acest sens, ne-am arătat disponibilitatea de a prelua în posesie sau în proprietate imobilul menționat sub orice formă propusă de instituțiile statului, obligându-ne și să popularizăm și să salvăm imobilul menționat pe propria cheltuială”, precizează avocatul Radu Simtion.

Asociația pe care acesta o conduce intenționează să integreze acest obiectiv în cadrul unui proiect integrat de dezvoltare a zonei de câmpie a județelor Bistrița-Năsăud și Mureș, printr-un parteneriat cu Asociația Mocănița Transilvaniei.

Practic, proiectul le va permite turiștilor veniți să se plimbe pe cel mai lung traseu de cale ferată îngustă să se bucure de arhitectura superbă a Castelului Wesselenyi- Teleki din Comlod. Mai multe despre Mocănița Transilvaniei puteți citi AICI. 

Asociația își propune să transforme conacul într-un centru cultural, de spectacole și expozițional și să-l introducă în circuitul turistic.

„Fondurile necesare reabilitării sunt fonduri proprii. Vom aplica, de asemenea, pentru finanțări atât din fonduri norvegiene, cât și europene. Fondurile proprii constituie, însă, peste 70% din necesar. Conform studiului nostru de prefezabilitate, realizat când starea imobilului era mai bună, este necesară suma de 675.000 de euro. Probabil că materializarea proiectului va necesita 1,2 milioane de euro, dată fiind starea actuală a monumentului”, a completat avocatul. 

5304 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro