Dacă la începutul săptămânii în piaţa de pe Tărpiului nu era nici picior de miel, apropierea Paştelui a adus mai mulţi ciobani la târgul de miei. Nici cumpărătorii nu se lasă aşteptaţi, iar vânzările merg destul de bine. Ciobanii sunt mulţumiţi, iar bani frumoşi fac şi măcelarii.
Preţurile la carnea de miel viu sunt la fel ca şi anul trecut, iar cei care vor să facă friptură, drob sau ciorbă au de unde alege. Comercianţii au adus la piaţa de pe Tărpiului sute de miei, dar şi iezi pentru cei care preferă acest fel de carne.
Ciobanii spun că vânzările au mers destul de bine şi speră că şi în următoarele două zile vor avea cel puţin la fel de mulţi clienţi cum au avut şi astăzi.
"Am venit de la Miceştii de Câmpie cu miei. Merge treaba destul de bine, lumea vine să cumpere şi credem că acum, în ultimele zile, vor fi mulţi clienţi. Nu e scumpă carnea, e la fel ca anul trecut, pentru că lumea nu are bani şi noi înţelegem asta", ne-a povestit un cioban.
Astăzi, până la ora 13.00, în piaţa de pe Tărpiului au fost sacrificaţi 140 de miei şi iezi. Carnea de miel se vinde cu 13 lei kilogramul, iar cea de ied cu 15 lei.
Ciobanii sunt mulţumiţi că vânzările merg bine şi la fel de bucuroşi că fac bani frumoşi sunt şi măcelarii. Pentru un miel tăiat şi tranşat aceştia cer 30 de lei, iar pentru un ied 40 de lei.
Piaţa va fi deschisă astăzi până la ora 18.00. Mâine măcelarii şi ciobanii vor fi la paţă de la ora 08.00 şi până la ora 18.00, iar sâmbătă de la 08.00 şi până la ora 12.00.