Costume populare, artisti de muzica populara, mancare traditionala, intr-un cuvant chef in toata regula a fost aseara la hotelul Hebe din Sangeorz-Bai unde s-a desfasurat o noua editie a Horei Somesana. Peste 1000 de participanti au fost prezenti, iar cel care a facut posibil acest lucru a fost omul de afaceri Traian Ogagau.
Initiativa de a se organiza o Hora Somesana a luat nastere in urma cu sase ani. Atunci un grup de prieteni ai redactiei radio Samus s-au gandit sa organizeze o hora cu ocazia zilei de Boboteaza.
La vremea respectiva, evenimentul a avut un adevarat succes participand sute de persoane. Asa ca, au organizat o astfel de petrecere si anul urmator, participand din ce in ce mai multa lume.
Peste 1000 de bistriteni au participat aseara la cea mai mare hora organizata in judet. Sangeorzenii si iubitorii de folclor de pe Valea Somesului au participat la hora, reusind sa se pastreze un obicei vechi din zona - acela ca in ziua de Boboteaza localnicii sa imbrace straiele populare si sa mearga la joc, marcand astfel incheierea sarbatorilor de iarna.
Toti participantii au venit in costume populare si fiindca noaptea a fost lunga si cheful a tinut pana in zori, participantii si-au adus de acasa bucate traditionale.
Restaurantul din hotelul in care s-a tinut petrecerea a fost arhiplin, participantii fiind nevoiti sa foloseasca si holul principal. Scopul principal al organizarii acestui eveniment a fost acela de a se pastra traditia si portul popular, dar si acela ca lumea sa se distreze si nu uite de hora care se organiza cu sute de ani in urma de stramosii nostri.
Ioan Dordoi, Anuta Motofelea, Nicu Cioanca, Cristina Retegan, Virginia Linul, Nelutu Moldovan, Ramona Fabian si tinerele talente Oana Hoza, Alina Ceuca, Cristina Livia Scurtu si Octavia Andronesi, acompaniati de orchestra condusa de Emilian Coruti, au facut aseara o atmosfera de sarbatoare la Sangeorz-Bai.
Participantii la aceasta Hora se vor reintalni din nou de Rusalii, cand tot la Sangeorz se organizeaza Festivalul Hora Somesana de Rusalii.