Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au făcut 26 de descinderi şi în urma acestora au ridicat 12.500 de lei, cinci arme de vânătoare, lunete, alcool, ţigări, cartuşe, o instalaţie de producere a alcoolului şi ciocane pentru marcat. De asemenea, două persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni au fost reţinute pentru 24 de ore.
La data de 24 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud au efectuat 26 de percheziții, pe raza judeţului, la persoane bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual, contrabandă, deţinere și producere de alcool în afara unui antrepozit fiscal autorizat, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj şi evaziune fiscală.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 12.500 de lei, 5 arme de vânătoare, 107 cartuşe letale, 3 lunete şi accesorii pentru arme de foc, 200 de ţigarete de contrabandă, 1.190 de litri de alcool, o instalaţie de producere a alcoolului, 2 ciocane de marcat şi înscrisuri.
De asemenea, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.500 de lei, dintre care 3 prevăzute de Codul Fiscal şi 2 de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.
Până în acest moment, față de doi bărbaţi, de 48 și de 52 de ani, ambii din localitatea Parva, județul Bistriţa – Năsăud, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
Cei doi sunt bănuiţi că, în 2014, în calitate de funcţionari silvici, ar fi întocmit documente aferente unei exploatări forestiere, care în realitate nu ar fi avut loc, cauzând astfel un prejudiciu de 100.000 de lei.
De asemenea, bărbatul, de 48 de ani, ar fi deținut fără drept 57 de cartușe, de diferite calibre, pentru armă letală. Totodată, cei în cauză ar fi omis să constate comiterea unor infracțiuni silvice, care intrau în atribuțiile lor de serviciu.
Bărbații urmează să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi al Departamentului de Informații și Protecție Internă. La activităţi au participat jandarmi și pompieri.