Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  141 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Pentru promovarea turismului pe Valea Sălăuței și Sîngeorz-Băi-Munții Rodnei se înființează noi ADI-uri

27/05/2015 10:35:35 Raluca NECHITI  
Două Asociații de Dezvoltare Intercomunitară se vor creea, în viitorul apropiat, pentru dezvoltarea integrată a zonei turistice montane Sîngeorz-Băi-Munții Rodnei dar și pentru promovarea zonei turistice Valea Sălăuței. Pentru înființarea noilor asociații este nevoie și de implicarea Consiliului Județean.

Primul dintre cele două proiecte de înființare a asociațiilor, care va intra astăzi în dezbaterea aleșilor de la județ, vizează zona turistică montană Sîngeorz-Băi-Munții Rodnei.

Zona respectivă este cuprinsă în strategia de Dezvoltare Regională a Regiunii de Nord-Vest dar și în Strategia de Dezvoltare a Județului Bistrița-Năsăud.

Ambele strategii identifică dezvoltarea turismului ca fiind o prioritate de dezvoltare regională, dat fiind potențialul turistic existent.

În expunerea de motive a proiectului se arată că un "potențial turistic uriaș în județul Bistrița-Năsăud îl are Valea Someșului, care este o depresiune situată la poalele Munţilor Rodnei, străbătută de râul Someșul Mare și cuprinde, în principal, următoarele localități: Rodna, Valea Vinului, Maieru, Anieș, Șanț, Sîngeorz-Băi, Rebra, Ilva Mică. Fiind situată de-a lungul unor linii de prăbuşire, zona prezintă numeroase izvoare minerale datorită vulcanismului, iar renumită pentru acest lucru este stațiunea Sîngeorz-Băi care dispune de 9 izvoare minerale și este una dintre primele stațiuni balneare curative din România.
Valea Someșului oferă peisaje uluitoare și datorită poziționării sale la poalele Munților Rodnei este propice pentru realizarea unui domeniu schiabil”.

Comunele Maieru, Rodna, Șanț, Ilva Mică împreună cu orașul Sîngeorz-Băi  au cerut deja Consiliul Județean Bistrița-Năsăud să facă parte din dezvoltă din viitoarea Asociație de Dezvoltare Intercomunitară care are drept scop dezvoltarea durabilă și promovarea turismului pe Valea Someșului, a agroturismului, silvoturismului şi ecoturismului la poalele Munţilor Rodnei şi Valea Someşului Mare dar și dezvoltarea unor proiecte specifice zonei montane şi staţiunii turistice de interes naţional Sîngeorz-Băi.

Al doilea proiect privind înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru promovarea zonei turistice Valea Sălăuței va intra în dezbaterea Consiliului Județean în ședința din această după-amiază. Pentru înființarea acestei asociații și-a dat deja acordul comunele Parva, Romuli, Telciu, Coșbuc, Salva și Runcu Salvei.

Și Valea Sălăuței are un potențial turistic uriaș." Aceasta face parte din zona de coline a văii Someşului Mare şi este strabătută de râul Sălăuţa. Importanţa turistică a Văii Sălăuţei este dată de relieful reprezentat de o parte şi de alta a Munţilor Rodnei şi a Munţilor Țibleş, uşor accesibili prin văile săpate de apele curgătoare afluenţi ai râului Sălăuţa, formând un traseu turistic cu un peisaj deosebit în aşezările întinse de-a lungul văii, pline de istorie, etnografie şi folclor, pline de poeziile şi cântecele sălăuanilor, din Salva şi până în Dealu Ştefăniţei. Din păcate, până în prezent nu au fost realizate investiţii în turism, având în vedere potenţialul enorm al zonei".

Noua Asociație are ca obiective dezvoltarea durabilă a zonei turistice care este o punte către Maramureșul istoric, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural precum și a zonelor naturale protejate, a agroturismului, silvoturismului și ecoturismului montan.

1785 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro