Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  36 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Pentru ce va face Pădureanu pușcărie! Asta i se impută la transferurile lui Ganea și Sănmărtean!

05/03/2014 08:51:52 SPORTUL BISTRITEAN  
S-au scurs aproape 5 ani și jumătate din momentul în care procurorii i-au trimis în judecată pe cei 8 oameni de fotbal. Ioan şi Victor Becali, Copos, Borcea, MM Stoica, Popescu, Neţoiu şi Pădureanu sunt acuzaţi că au participat la o schemă de fraudare a cluburilor şi a statului.

Gazeta Sporturilor, cea care a declanșat toată această ”nebunie” a arătat în mai multe rânduri care era mecanismul fraudulos al unor transferuri în străinătate

Potrivit procurorilor, inculpaţii ar fi contribuit, împreună sau în parte, la externalizarea a peste 10 milioane de euro cuvenite cluburilor pe care le reprezentau sau în serviciul cărora au lucrat ca impresari.

Mecanismul folosit: cluburile au prezentat contracte de transfer false la FRF sau au cedat drepturile federative ale jucătorilor către firme din Olanda. Acestea trimiteau banii unor companii off-shore din Insulele Virgine pentru a se pierde urma circuitului financiar şi a se facilita driblarea autorităţilor din România. În acest fel, unii dintre acuzaţi şi-ar fi însuşit în interes personal sumele respective.

17 comisii rogatorii în Europa şi Asia


Sub conducerea lui Doru Ţuluş, şeful Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, anchetatorii au întocmit rechizitoriul bazîndu-se şi pe informaţiile culese prin intermediul a 17 comisii rogatorii efectuate în Europa şi Asia (China, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Italia), precum şi pe analizele dinspre Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB).

DNA a concluzionat că au existat diferenţe consistente între sumele reale încasate prin transferuri şi sumele efectiv înregistrate în contabilitatea grupărilor. Manevra ar fi condus la diminuarea veniturilor impozabile şi, prin urmare, prejudicierea bugetului de stat cu peste 1,7 milioane de euro.

Cluburile şi FRF au refuzat să intre ca părţi vătămate
Totodată, neraportarea corectă a sumelor de transfer ar fi dus la o "gaură" de circa 600.000 de euro în dauna FRF, din neîncasarea procentajului corect aferent fiecărui transfer. Cu toate acestea, federaţia, dar şi cluburile afectate (Dinamo, Rapid, Oţelul, Bistriţa) n-au intrat în proces ca parte vătămată.

Ar fi însemnat ca fiecare conducător în parte să se dea pe sine în judecată: majoritatea se afla în staff-urile cluburilor şi la momentul transferurilor, şi cînd s-a trimis dosarul în instanţă! Fiecare tranzacţie are însă o poveste aparte, să vedem sumele rulate şi inculpaţii, bucată cu bucată!

Pentru ce plătește Pădureanu!

4. IONEL GANEA - BISTRIŢA - STUTTGART (GERMANIA) - 1999

SUMĂ REALĂ: 2.000.000 de dolari
SUMĂ ÎNREGISTRATĂ DE BISTRIŢA : 600.000 de dolari
DETALII: Gloria a cedat drepturile federative ale lui Ganea firmei olandeze Phoenix BV, administrată de Johan Versluis. Intermediari au fost Ioan şi Victor Becali. Ulterior, Phoenix a cedat, pentru un comision de 2%, toate drepturile către TIERNEY INTERNATIONAL, din Insulele Virgine, devenită apoi STAR ADVISORS, apoi SPORT VENTURES.

UNDE AU AJUNS BANII:
- 600.000 de dolari - Gloria 
- 1.400.000 de dolari - PHOENIX BV, care a oprit doar comisionul de 2%, adică 28.000 de dolari.
- 1.372.000 de dolari - de la PHOENIX BV la TIERNEY 
- 500.000 de dolari - Ioan Becali de la TIERNEY
- 153.600 de dolari - Victor Becali de la TIERNEY

ÎNVINUIŢI: Jean Pădureanu şi Ioan Becali

 

9.LUCIAN SÎNMĂRTEAN - BISTRIŢA - PANATHINAIKOS (GRECIA) - 2003
SUMA REALĂ: 600.000 de dolari
SUMA ÎNREGISTRATĂ DE GLORIA: 300.000 de dolari
DETALII: Gloria a cedat 50% din drepturile federative ale lui Sînmărtean firmei olandeze INTERMARK INTERNATIONAL, pentru 105.000 de dolari. Victor Becali s-a semnat pe contract cu numele "Ioan Becali". Jean Pădureanu: "Ioan şi Victor Becali au fost legătura cu INTERMARK INTERNATIONAL". Gică Popescu a încasat banii de la Panathinaikos pentru Gloria şi pentru INTERMARK INTERNATIONAL.

UNDE AU AJUNS BANII:
- 300.000 de dolari - Gloria Bistriţa
- 300.000 de dolari - INTERMARK INTERNATIONAL, care şi-a oprit un comision de 2%, 15.000 de dolari, apoi a virat restul de 285.000 de dolari către SPORT VENTURES, off-shore din Insulele Virgine

ÎNVINUIŢI: Jean Pădureanu, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu

Citeşte mai multe ştiri din sport doar pe http://www.sportulbistritean.ro/

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro