Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  155 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



PE TOCURI ÎN BUCĂTĂRIE: Tort de ciocolată cu piersici și cremă de caju

24/09/2015 17:30:21  
Mă apropii vertiginos de 40, deci aș putea spune că mă pregătesc să intru în criză. Și cu toate școlile, cursurile, seminariile și alte mijloace de pregătire, mai mult sau mai puțin profesională, încă nu m-am decis ce vreau să devin când voi fi mare. Așa că, deocamdată pendulez în patrulaterul: ...

...nevastă devotată și sâcâitoare, mamă foarte iubitoare (a se citi ușor obsesiv-compulsivă), bucătăreasă cu talent și mare colecționară de pantofi, botine, cizme etc., toc să fie!

Revenind la subiectul bucătărie, mărturisesc că până pe la 30 și ceva de ani, nu m-am prea apropiat de cratițe. Ciorbele, tocănițele, fripturile simandicoase și prăjiturile sofisticate nu erau punctul meu forte. Mai vedeam câte o gospodină cu poalele în brâu și bigudiurile în cap, care se trezea pe la 5 dimineața să gătească 7 feluri de mâncare. Scuipam în sân și-mi spuneam în gând că ai mei copii vor mânca la fast-food.

Nu mă speria atât complexitatea preparatelor, cât timpul alocat pentru ceva atât de efemer și care mai și îngrașă. Asta până am descoperit că se poate găti și repede, chiar foarte repede.

Că și în bucătarie e ca-n viață. Se poate și simplu. Și lucrurile au început să meargă de la sine. Ei, acum să nu vă închipuiți că am devenit cine știe ce specialistă. Simplu, simplu, dar și aici trebuie minim de concentrare și talent. Mai primesc uneori reclamații de genul: - Mami, astăzi nu mănânc desertul! sau - Știi, eu am mâncat în oraș! Acesta din urmă este al meu consort, care, din delicatețe, nu comentează în alt mod preparatele mele culinare. Am avut o singură „altercație” de acest fel şi l-am pârât la soacră-mea. O citez: Dacă mai comentează cum gătești, toarnă-i oala în cap! Din fericire, nu mi-a mai dat ocazia. Și uite așa continui să-mi folosesc familia pe post de cobai. Mda. Am uitat să precizez: cam gătesc după ureche, fără rețete prestabilite, îmi plac asocierile non-conformiste de arome. În consecință, uneori mai dau și rateuri :)

Deci dăm startul, la o nouă rubrică( nu susțin că ar fi una culinară), pe care o găzduiește cu generozitate și inconștiență Claudia, prietena mea. Și pentru că tocmai am avut un eveniment foarte important în familie, debutez cu un

Tort de ciocolată cu piersici și cremă de caju

Tortul, ca orice tort care se respectă, are blat, umplutură și glazură . Ca și formă de prezentare, abordez formula clasică: ingrediente, cantități, mod de preparare. Pentru că nu mă omor după precizie, folosesc ca și unitate de măsură o cană obișnuită (cca 200 ml), o lingură și mâna. Ingredientele se găsesc la supermarket și la magazinele naturiste și în timp o să scriu și despre ele.

Blatul: O cană alune de pădure prăjite și măcinate nu foarte fin (îmi place textura crocantă), 3 linguri ulei de cocos, 2 linguri cacao alcalinizată, 2 linguri pudră de cânepă (din cea comestibilă, nu intrați la idei), o mână de  stafide, două picături ulei esențial de cuișoare (le prefer esențelor clasice), miere de salcâm - după gust. Eu am folosit vreo 2 linguri. Am amestecat tot maglavaisul cu o lingură și l-am întis într-o tavă pentru prăjituri - din aceea cu marginea detașabilă. Pe deasupra, am plantat bucățele curățate de coajă de piersică din vie, dulce și aromată. „Coacerea” s-a făcut la frigider, până s-a întărit.

Crema: O cană de caju ținute la frigider la înmuiat cca 12 ore ( pot să stea și mai puțin, ideea e să se hidrateze), o cană suc de portocale, 3 linguri ulei de cocos, un strop de praf de vanilie naturală, o picătură ulei esențial de portocale, miere de salcâm după gust. Le-am pus pe toate în blender (am unul de 800w). După ce s-a omogenizat, am  turnat produsul finit peste blat și din nou la frigider. Pe deasupra a urmat un al doilea strat de piersici. Dacă aveți prin bătătură mofturoși ce nu agreează gustul dulce-acrișor, puteți renunța la piersici. Că eu am pățit-o.

Glazura: O lingură pudră de cânepă, o lingură cacao alcalinizată, 3 linguri  ulei de cocos, miere de salcâm (se știe, după gust). Se amestecă și se toarnă peste tort, încet și cu răbdare, să se întărească treptat. Altfel, jumătate ajunge pe lângă tort și rezultatul este în concordanță cu expresia: m-am înecat ca țiganul la mal. Nu postez în acest articol o astfel de fotografie, ca sa nu-mi stric reputatia, chiar de la debut.  Timpul de preparare, circa o jumătate de oră, cu tot cu statul la frigider.

Ei, una peste alta, cu toate inconvenientele a ieșit bunicel, apreciat de majoritate și mai ales de sărbatorit. Pentru că vă spun o taină: am un ingredient pe care-l strecor în orice preparat, fie el oricât de fad și cu care nu dau niciodată greș: MULTĂ IUBIRE. Dragii mei, gătiți cu zâmbetul pe buze, veselie în suflet și gânduri bune și atunci totul va fi delicios.

P.S. Ca să nu mă dezic de titlul acestei rubrici și să nu-mi trădez marea mea pasiune, asezonez tortul  cu splendoarea de botine din fotografie.

Cu drag,

LINA

Nota redacției:

Frumoasă. Deșteaptă. Creativă. Dar modestă. Pe scurt: LINA. A dat buzna în redacție propunându-ne cu mult entuziasm o rubrică non-conformistă: PE TOCURI ÎN BUCĂTĂRIE. De ce nu, ne-am zis?! Tinerele de astăzi își doresc să fie frumoase, să gătească bine și, mai important, sănătos! Scrie Lina, scrie...O faci atât de frumos, cu siguranță la fel de bine cum gătești.  

P.S. Am testat tortul, tartele și ciocolata! Delicioaseeee!

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro