Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



PE TOCURI ÎN BUCĂTĂRIE: Tort aniversar de fistic cu cireșe și apă de trandafiri

18/10/2015 22:56:05  
Pentru că suntem o familie mare sărbătorim orice eveniment de două ori, să nu-l rateze nimeni. În consecință, petrecerea mezinului familiei s-a repetat într-un cerc mai larg. Alt tort, altă rețetă. Un pic mai festivă că acum a participat și un personaj cheie: tati. Și ce mi-am zis?! Hai să fie ceva nou că am destui cobai la dispoziție.

Cu ceva timp în urmă, al meu soț mi-a achiziționat o sticlă cu apă de trandafiri. Mare amatoare de bucătărie libaneză, ori de câte ori aveam ocazia savuram desertul specific cu acest ingredient. Am tot întors eu sticla  pe toate părțile câteva săptămâni, am căutat și rețete, dar nu am găsit nimic să-mi  satisfacă setea de senzațional. Așa că am trecut la experimente.

Blatul: Aici nu m-am aventurat, mergând pe varianta oarecum clasică. Am măcinat o cană de caju, după care am amestecat făina obținută cu 2 linguri miere, 2 linguri pudră de roșcove (zisă și karob), un vârf cuțit sare de mare, 3 linguri ulei de cocos și un pumn de cireșe uscate. Am turnat compoziția în forma de tort și am „instalat-o” în frigider. Am evitat să adaug vreo aromă pentru că mi-am spus că o să-mi fac de cap la cremă. Ceea ce s-a și întâmplat:

Crema 1: Ca să fie aventură de la început, am înlocuit clasicul caju înmuiat cu fistic. Vroiam ceva verde. Așa că am înmuiat două căni de fistic după ce soțul meu iubit l-a curățat (nu-i treabă ușoară), tot el ocupându-se și cu înlăturarea pieliței. Fisticul, sub coaja lemnoasă mai are o coajă destul de groasă, care, dacă nu ar fi fost îndepărtată, m-ar fi făcut să-mi pierd considerația pentru acest ingredient. L-am pasat în blender până a devenit cremă și am început să adaug apă de tradafiri. Cum nu prea știam ce presupune, am tot pus (vreo 60ml). Surpriză! Compoziția era foarte moale, iar culoarea verde pe care doream s-o obțin s-a cam dus. Și am trecut la improvizații. Culoarea am rezolvat-o cu o linguriță de pudră de orz, iar la consistență am „lucrat” cu ulei de cocos și o linguriță de pudră de agar-agar( gelatină naturală), fiartă în 50 ml apă. Apoi m-am rugat la Doamne-Doamne să se întărească crema, să nu mă fac de râs în fața degustătorilor (nu că ar fi fost vreo noutate). Acum estimez că rețeta ar presupune cca. 50 ml de apă de trandafiri. La pudra de orz nu renunțați pentru că nu-i schimbă gustul, iar culoarea e foarte frumoasă.

Crema 2: Pentru că am inserat cuvântul „festiv” nu puteam să mă rezum la un singur strat de cremă. Cum deja eram presată de timp, am optat din nou pentru „clasic”. Adică o cană de caju înmuiat, pasat în blender, o lingură pudră de roșcove, o lingură miere, 2 linguri ulei de cocos (să fiu sigură).

Între straturi am presărat și câteva cireșe uscate, fiind  în armonie perfectă cu esența de trandafiri. Tortul, după cum se vede, l-am ornat cu un trandafir din grădină, comestibil și el. A scăpat însă nemâncat (el, tradafirul), pentru că improvizația mea s-a dovedit a fi pe gustul tuturor.  Ei, să nu credeți că am uitat de ingredientul minune: MUUULTĂ IUBIRE.

Dragii mei, gătiți cu zâmbetul pe buze, veselie în suflet și gânduri bune.

Cu drag,

LINA

P.S. De astazi deschid și o condică de sugestii și reclamații la adresa lina@bistriteanul.ro.  Sau pur și simplu, putem a face conversație. Accept și laude ;)

2760 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro