Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  24 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



PE TOCURI ÎN BUCĂTĂRIE: Merișorata-i gata!

01/10/2015 19:07:08  
Copil de la munte, crescut la coada vacii, oii și a altor animale domesticite de către om, până anul trecut nu am știut ce sunt acelea merișoare. Deși le-am mai întâlnit în timpul campaniilor de recoltare de fructe de pădure (campanii foarte bine organizate pe vremuri în satul bunicilor). Bobițele mici și roșii nu-mi inspirau absolut nimic.

Dimpotrivă, le ocoleam, considerându-le corespondentul malefic al afinelor ( se mai numesc și afine roșii). Apoi, ani la rând pentru mine merișoarele erau fructele uscate pe care le cumpăram de la magazin și care creșteau prin culturile unora mai răsăriți, dar nu de pe la noi. Le-am descoperit căutând mijloace de a-mi proteja pruncii de muci în sezonul rece (altfel decât cu marțieni, dinozauri și alte figurine de la farmacie). Acum le achiziționez în cantități industriale. Încă nu mi s-a deschis apetitul de a merge să mi le culeg singură. Nu-i nici treabă ușoară, așa că prefer să plătesc la cei care o fac. Anul acesta am scăpat ieftin pentru că mi le-a adus soacră-mea, direct de la sursă. Le-a plătit tot ea!

Cea mai mare parte au fost depozitate în congelator, (operațiune executată de mama). Se pot mânca pur și simplu, amestecate cu miere, dar eu le folosesc și în tarte și prăjituri. Vreo 4 kg le-am pus la macerat cu apă, într-o canistră din sticlă, de 5 litri.  Am adaugat și ingredientul minune: o doză mare de IUBIRE. După 10 zile se poate consuma. Cam asta-i merișorata (sunt convinsă v-a dus cu gândul la ceva mai spirtos). Nu trebuie ținută la frigider, preferabil fiind totuși un loc mai răcoros.

Noi bem câte un pahar de apă de merișoare(fără fructe), dimineața. De fiecare dată când scot o cantitate de lichid, pun înapoi aceeași cantitate de apă. Procedura se repetă zilnic, până ce merișoarele devin albe. Asta înseamnă că familia mea a îngurgitat toată cantitatea de flavonoide pe care aceste fructe o dețineau. Flavonoidele sunt cerberii care apară sistemul imunitar al merișoarelor și, în consecință, și al omului. Pe lângă asta sunt foarte bogate în vitamina C, săruri minerale, potasiu și calciu. Acum să nu aveți impresia că am vreo diplomă în acest domeniu. Am cules și eu informația  din cartea dr. Doru Laza, „Manual edenic de medicină naturistă, profilactică și terapeutică”, aparută la editura „Risoprint”.

Cică moții din Munții Apuseni țin merișoarele în butoaie de lemn și mănâncă toată iarna. Dragii mei, gătiți cu zâmbetul pe buze, veselie în suflet și gânduri bune.

P.S.: Mi s-a sugerat să asociez rețeta cu o pereche de pantofi roșii. I-am avut la îndemână doar pe aceștia mov...

Cu drag,

LINA

Află mai multe despre LINA și citește rețeta unui tort delicios aici: 

PE TOCURI ÎN BUCĂTĂRIE: Tort de ciocolată cu piersici și cremă de caju

 

3550 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro