Vreau să fiu urs. Să mă ascund într-o vizuină și să mai ies la primăvară. Când apar ghioceii și înverzesc copacii și crește temperatura... și ce-o mai fi. Eu iarna, amorțesc, îmi îngheață mintea, iar chestia aia cu zăpada, cu fulgii, cu bulgăreala mă lasă rece. Necazul e că...
Nici amintirile din copilărie, când intram în casă doar ca să iau zece minute în brațe soba din teracotă, nu mă determină acum să îndrăgesc vreun pic acest anotimp. Cred că îndeplinesc cu adevărat condițiile pentru hibernare: mi-e somn tot timpul, stratul de grăsime e la locul lui, un colț călduț aș găsi...
Necazul e că... nu mă lasă anturajul. Ai mei doi copii mă scot în fiecare zi din bârlog.
Mai ales că ei iubesc zăpada și vor la săniuș. Mă conformez, de dragul lor, mai ales că nu știu cum ar putea înțelege că mama lor vrea să fie urs.
Deci, în aceste vremuri de restriște (pentru mine), încerc să reactivez această rubrică, inițiată cu atâta entuziasm, anul trecut. Pentru început, La mulți ani! - dragii mei. Să vă fie anul plin de lumină și iubire. Să fiți sănătoși, veseli și înconjurați de oameni dragi. Și să vă iasă rețetele postate de mine (uneori le nimeresc și eu a doua oară :).
Pentru că am început așa de greu nu am vrut să vă obosesc cu cine știe ce rețetă sofisticată. E doar o simplă combinație de ingrediente pentru a obține o delicioasă ciocolată, sănătoasă și menită să ne încarce cu energia atât de necesară. Aviz tuturor iubitorilor de sporturi de iarnă. De asta i-am și spus „ciocolată de iarnă”...
Ingrediente: o cană migdale măcinate, o cană nuci măcinate, o cană alune măcinate (de ale noastre), 2 linguri pudră de cânepă, o mână de merișoare uscate (puteți folosi orice alt fruct uscat sau nu), 3 linguri miere, ulei de cocos, cât să lege compoziția. Ca să aibă iz de iarnă, am „scăpat” și câteva picături de ulei esențial de portocale.
Mod de preparare: am amestecat toate ingredientele, am pus compoziția în forme de silicon și am lăsat-o la frigider vreo 2 ore. Cam atât.
Dragii mei - gătiți cu zâmbetul pe buze, veselie în suflet și gânduri bune.
Și nu uitați ingredientul secret: MULTĂ IUBIRE.
Pentru conformitate, am atașat și aceste „delicioase” botine. Cu dor de primăvară,
Cu drag,
LINA