In urma vizitei efectuate de prefectul Cristian Florian la Teaca, s-a hotarat reorganizarea centrului de sanatate din comuna. Astfel, va exista o unitate medico-sociala, un punct de ambulanta, un centru de permanenta si un centru pentru persoane varstnice.
Patru in unu! Aceasta este solutia gasita de prefectul Cristian Florian, de directorii Directiei de Sanatate Publica si Serviciului Judetean de Ambulanta si autoritatile locale Teaca pentru a rezolva problema spitalului.
Spitalul din Teaca a fost desfiintat prin ordinul ministrului Sanatatii, Cseke Atilla, la inceputul lunii aprilie.
In urma discutiilor purtate astazi de prefectul Cristian Florian cu directorii Directiei de Sanatate Publica si Serviciului Judetean de Ambulanta si cu primarul din Teaca, s-a hotarat reorganizarea centrului de sanatate din comuna.
Astfel, prin reorganizarea Centrului de Sanatate, locuitorii din comuna Teaca si imprejurimi vor beneficia de mai multe servicii medicale.
“Cred ca aceste controverse s-au nascut din cauza lipsei de comunicare. Cei de aici nu au stiut ce se va face aici in comuna. Se va infiinta aici pentru prima data un centru de permanenta in care medicii de familie vor oferi consultatii, o unitate medico-sociala cu 14 paturi, un punct de ambulanta ce va lucra 24 de ore din 24 si un centru de batrani cu 30 de locuri. Oricum, aici la spital, de fapt spital doar in acte, se ingrijeau in mare parte doar persoane varstnice. Astfel, batranii vor primi in continuare ajutor medical”, a declarat prefectul Cristian Florian imediat dupa discutiile avute la Teaca.
“Reorganizarea va urmari sa creeze aici, in primul rand, serviciile de urgenta, un centru de permanenta a medicilor de familie din zona, punctul de lucru al ambulantei din Teaca va lucra acum 24 de ore din 24 si in regim ambulator, medicii care au functionat pana acum la spitalul Teaca vor putea sa-si deschida cabinete de consultatii. Finantarea de la minister pentru aceasta transformare se va face pe baza unui dosar pregatit de autoritatile locale Teaca prin care vor solicita Ministerului Muncii suma pe care o vor socoti ei ca fiind necesara pentru infiintarea centrului de batrani”, a explicat directorul DSP, dr. Anca Andritoiu.
Primarul din Teaca este foarte incantat de aceste solutii si declara ca imbratiseaza orice idee care vine in ajutorul cetatenilor.
“Am declarat in mai multe randuri ca daca se intampla ceva bun pentru locuitorii din Teaca, voi fi de acord. Daca e ceva rau, nu am cum sa fiu de acord. In urma discutiilor avute cu distinsii domni care ne-au vizitat astazi, sunt lucruri care din punct de vedere medical vor ajuta comuna Teaca. Sa avem un centru de permanenta ar fi ideal, sa avem statie de ambulanta 24 de ore din 24 iarasi e ceva foarte bun. Ramane sa analizam si maine in cadrul sedintei de consiliu local aceste propuneri”, a declarat primarul comunei Teaca, Damian Muntean.
Cheltuielile curente de functionare vor fi asigurate pe o durata de maxim 33 de luni de la data incheierii contractului de catre Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale.