Pe lângă bucatele tradiţionale care se pun pe masa de Revelion, unii bistriţeni au ales în acest an şi ceva mai deosebit. Păstrăv afumat cu conuri de brad, un preparat tot mai căutat în ultima perioadă şi tot mai apreciat.
Păstrăv afumat cu conuri de brad, după o reţetă veche de 60 de ani, se găseşte la Prundu Bârgăului. Alin Oltean este cel care pregăteşte aşa ceva şi se poate lăuda că reţeta lui are mare succes.
El şi-a deschis în anul 2008 o păstrăvărie, o mică afacere de familie, care creşte tot mai mult, păstrăvii lui fiind tot mai apreciaţi şi căutaţi. Pe lângă peştele proaspăt care poate fi cumpărat de la Prundu Bârgăului, clienţii care ajung la păstrăvăria de acolo pot cumpăra şi păstrăv afumat cu conuri de brad.
Acest preparat a fost foarte solicitat şi pentru masa de Revelion. Alin Oltean a avut destul de mult de lucru înainte de sărbători şi a pregătit zeci de kilograme de peşte afumat pentru cei care vor ceva deosebit şi delicios la petrecerea dintre ani.
„Peştele se consumă destul de mult de Revelion. Toată lumea ştie că e o superstiţie care spune că toţi cei care consumă peşte în noaptea dintre ani vor avea un an bun, vor fi prosperi şi sănătoşi. Cât despre peştele afumat, comenzile sunt serioase înainte de sărbători”, a povestit producătorul pentru Bistriţeanul.ro.