Legea spune clar că parlamentarii nu au voie să îşi angajeze rudele la cabinetele parlamentare. Noul statut al parlamentarilor permite însă reangajarea personalului pe care deputaţii şi senatorii l-au avut în mandatele anterioare, asta în cazul în care au obţinut un nou mandat.
Parlamentarii bistriţeni şi-au ales oameni de încredere cu care să lucreze şi care să îi sprijine în toate activităţile pe perioada mandatului.
Deputatul PDL Ioan Oltean a păstrat-o pe Gabriela Montoiu ca şi consilier personal, cu aceasta colaborând şi în mandatul 2008 – 2012.
Proaspăt ales senator, fostul prefect de Bistriţa-Năsăud, democrat-liberalul Cristian Florian, a optat pentru Luca Iancu, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Doina Pană, alesă deputat pe Colegiul Bistriţa - Livezile are doi consilieri personali. Ionela Pahone şi Sanda Timandi sunt mâna dreaptă a Doinei Pană în următorii patru ani.
Social-democratul Daniel Suciu, deputat în Colegiul 2, are de asemenea tot doi consilieri personali. Grigore Sas şi Alexandra Turda îl vor ajuta pe Daniel Suciu pe perioada cât va fi parlamentar.
Dorin Dobra, senator din partea PNL, a ales-o drept consilier personal pe Daniela Olah, secretara organizaţiei municipale a PNL. Dorin Dobra a anunţat că şi-a angajat şi un şofer. Călin Roiban, membru al PNL, îi va conduce maşina de serviciu senatorului liberal.
Cel de-al doilea senator liberal, Ioan Deneş, a decis că are nevoie de doi consilieri personali care să-l sprijine în rezolvarea problemelor şi pentru acest lucru i-a ales pe Simi Ţermure şi Vera Olteanu.
Deputatul Stelian Dolha i-a ales pe Adrian Solcan şi Dorina Pop să-l ajute pentru a-l ajuta în perioada mandatului din Parlament.
„Angajaţii cu carte de muncă sau contract civil al unui Birou parlamentar pot fi reangajaţi în biroul aceluiaşi deputat sau senator şi în noul mandat, în cazul realegerii acestuia”, se menţionează la articolul 38 din proiectul legislativ care prevede statutul deputaţilor şi senatorilor.
„Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajaţi la respectivul birou parlamentar”, se arată în raportul Comisiei pentru Statut din Parlament.