Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  59 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Parc acvatic, domenii schiabile şi sate de vacanţă, în planurile de viitor pentru dezvoltarea turismului

09/12/2013 13:08:39 Andreea BOJOR  
V-ar plăcea să schiaţi la Lunca Ilvei? Ori să vă plimbaţi cu un iaht pe lacul Colibiţa? Sau să vă daţi cu parapanta la Bistriţa Bârgului? Ori să faceți rafting pe râul Rebra? Toate acestea ar putea deveni realitate, proiecte de acest gen fiind cuprinse în strategia de dezvoltare a judeţului pentru perioada 2014 - 2020.

Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, are planuri mari în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului în judeţul Bistriţa-Năsăud. În strategia de dezvoltare a judeţului a fost cuprins un capitol care se referă la turismul de pe Valea Bârgăului, Valea Sălăuţei şi Valea Someşului. El a prezentat astăzi, într-o conferință la presă, la care au luat parte și primarii de pe Valea Bârgăului, care e strategia în domeniul turismului susținută de actualul executiv.

Proiectele pe care autorităţile au de gând să le concretizeze ar ajuta extrem de mult la creşterea potenţialului turistic în Bistriţa-Năsăud şi ar aduce un plus de valoare acestei zone în care, din păcate, nu au prea fost investiţi bani pentru a fi atraşi cât mai mulţi turişti.

Spre exemplu, pentru zona Văii Bârgăului, în planurile de viitor sunt prevăzute pârtii de schi dotate cu teleschi şi telescaun, un parc de aventura cu tematica "Dracula", un centru nautic de agrement, un centru nautic sportiv, un parc acvatic, centru de echitaţie, trasee de drumeţie şi biciclete, o zonă belvedere şi pentru parapantă, amenajarea unui centru pentru închirierea de echipament sportiv, un sat de vacanţă, o stână ecologică, un centru de producţie, colectare şi expoziţie de produse tradiţionale dar şi un centru de informare turistică.

Pentru Zona Văii Someşului planurile pentru dezvoltarea turismului prevăd amenajarea unui domeniu schiabil, a unui parc de aventuri, un ştrand, un centru hipic, trasee de drumeţie şi pentru biciclete, o zonă pentru practicarea rafting-ului, centru de închirieri echipament sportiv, un sat de vacanţă, o fermă ecologică, un centru de producţie, colectare şi expoziţie produse tradiţionale, un centru de păstrare a tradiţiilor populare care va cuprinde o zonă pentru spectacole în aer liber dar şi un centru de informare turistică.

În ceea ce priveşte Valea Sălăuţei autorităţile îşi doresc ca acolo să fie amenajat de asemenea un domeniul schiabil, un parc de aventuri, un centru hipic, trasee de drumeţie şi pentru biciclete, un centru de unde să fie închiriat echipament sportiv, un sat de vacanţă, o stână ecologică, un centru de producţie, colectare şi expoziţie de produse tradiţionale, un centru de păstrare a tradiţiilor populare şi nu în ultimul rând, un punct de informare turistică.

Radu Moldovan, preşedintele CJ BN, a precizat astăzi în conferinţa de presă că va avea discuţii cu toţi primarii de pe cele trei Văi şi că împreună cu aceştia va identifica zonele în care să poată fi puse în practică aceste proiecte dar şi posibilităţi de finanţare.

Cu primarii de pe Valea Bârgăului preşedintele de la Consiliul Judeţean a discutat deja şi a identificat terenurile pe care ar putea fi concretizate aceste proiecte.

Totuşi, Radu Moldovan nu a putut spune când vor începe lucrările pentru primele proiecte. El a ţinut să precizeze că nu ar dori să se hazardeze şi să dea nişte răspunsuri până când nu va şti fiecare proiect de unde va fi finanţat.

4348 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro