Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  15 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Pana la finele anului proprietarii din Centrul Istoric sunt obligati sa repare fatadele cladirilor

12/11/2011 13:39:00 Mariana NASAUDEAN  
Persoanele care detin imobile in centrul istoric al Bistritei trebuie sa faca reparatii de intretinere si sa finiseze fatada cladirii pana la sfarsitul anului. Amenzile pentru cei care nu se conformeaza incep de la 300 de lei si pot ajunge pana la 8.000 de lei.

Consiliului Local Bistrita a decis ca proprietarii imobilelor care sunt considerate monumente din centrul istoric al municipiului trebuie sa efectueze o serie de lucrari la aceste imobile. O parte din obligatiile proprietarilor care au case in centrul istoric al Bistritei trebuie indeplinite pana la 31 decembrie 2011, iar o parte din aceste obligatii trebuie indeplinite pana in 31 decembrie 2012.

Pana la sfarsitul acestui an proprietarii imobilelor din centrul istoric trebuie sa efectueze lucrari de reparatii curente si intretinere a monumentelelor istorice.

Indiferent de numarul proprietarilor care detin un imobil in zona centrala, intreaga fatada principala trebuie renovata pentru a pastra aspectul unitar al cladirii. Daca este cazul, proprietarii trebuie sa efectueze lucrari de reconstruire, consolidare, transformare, precum si lucrari de extindere sau desfiintare partiala.

Reparatiile se fac numai pe baza unor proiecte autorizate in conformitate cu legea. De asemenea, consilierii locali au decis ca pana in ultima zi a anului viitor proprietarii imobilelor considerate monument istoric trebuie sa faca lucrari de conservare, consolidare si restaurare a acestora, in conformitate cu prevederile legale.

Persoanele care detin imobile in aceasta zona si nu respecta prevederile legale referitoare la lucrarile de intretinere a imobilelor care sunt monumente istorice, vor fi amendati cu sume de la 300 de lei pana la 8.000 de lei.

In centrul istoric al Bistrita sunt peste 200 de imobile, o buna parte dintre acestea fiind degradate.

9121 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro