Radu Moldovan a precizat în ultima ședință a Consiliului Judeţean că, în timp ce Direcţia Naţională Anticorupţie lucrează ca să adune date privind licitaţiile organizate de fostul șef de la CJ BN Liviu Rusu, proiectul privind sistemul de management integrat al deşeurilor începe să funcţioneze.
"Am moştenit un proiect făcut de predecesorul meu (n.red. Liviu Rusu) care a avut ideea să facă un depozit ecologic în pantă şi care a semnat şi un act adiţional de 2,5 milioane de euro ca să mute depozitul cu câteva sute de metri mai încolo, de pe un izvor pe altul... Totuşi, cu toate dificultăţile pe care le-am întâmpinat, am reuşit să punem în funcţiune acest depozit. Sigur că Direcţia Naţională Anticorupţie se ocupă în mod direct de modul în care au fost desfăşurate licitaţiile şi procedurile de implementare a proiectului în respectiva perioadă", explica Radu Moldovan consilierilor județeni.
Problemele legate de depozitul ecologic de la Tărpiu au început în anul 2012. La acea vreme, Liviu Rusu, a fost cercetat de DNA pentru fapte de corupţie pe care le-ar fi comis în proiectul depozitului ecologic de la Tărpiu. El a fost reţinut pentru 24 de ore pentru cercetări. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este acuzat că ar fi luat mită 75.000 de euro ca să închidă gropile de gunoi neconforme care, în realitate, erau închise.
Aflat la o distanţă de 22 de kilometri de Bistriţa, depozitul ecologic de la Tărpiu are o capacitate de stocare de 1,2 milioane de metri cubi. Acolo vor fi depozitate deşeuri mixte, selective şi verzi.
Autorităţile judeţene promit că toate deşeurile din judeţ vor fi colectate şi transportate începând cu această vară la depozitul ecologic de la Tărpiu.