Un gulaş delicios, pregătit cu ingrediente special selecţionate, cu legume proaspete şi carne de căprior! Cu asta au concurat Ortacii lui Feri la concursul de gătit din cadrul Festivalului vânnătoresc de la Figa. Reţeta este una originală, invesntată de Francis Nagy, vânător de peste 30 de ani.
"sunt vânător de 36 de ani, fac asta de când mă ştiu. Îmi place foarte mult, este pasiune, este dragoste", a povestit Francisc Nagy pentru Bistriţeanul.ro.
Vânătorul a venit la Figa însoţit de câţiva prieteni şi împreună şi-au popus să pregătească cel mai delicios gulaş la ceaun cu carne de căprior. Nicu Sigmirean, Neluţu Cornea, Petrică Vermeşan, Sandu Sasz şi Eugen Veer au format alături de Francisc Nagy echipa Ortacii lui Feri.
"Am pregătit la ceaun carne de căprior tânăr, carne proaspătă şi numai bună de gătit. Am folosit legume proaspete, iar piesa de rezistenţă, după carnea de vânat, sunt gălbiorii. Aceia fac ca acest preparat să fie deosebit. Restul reţetei este secretă, e inventată de mine", a mai povestit Francisc Nagy.
El este pasionat de vânătoare încă de când era tânăr şi de zeci de ani pregăteşte bunătăţi din carne de vânat. Astăzi a fost căpitanul echipei Ortacii lui Feri, iar bucătarul şef a fost Nicu Sigmirean.
Ceaunul pregătit ce această echipă a avut mare succes, dacă ţinem cont că imediat după jurizare la standul la care aceştia se aflau s-a făcut coadă, iar oamenii au aşteptat nerăbdători să guste preparatul lor.