Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  64 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Orgoliile țin închisă Casa de Cultură din Năsăud!

24/03/2015 10:13:05 Felicia SZUCS  
O investiție de aproape 2 milioane de lei din fonduri guvernamentale, realizată în orașul academicienilor, nu poate fi dată în folosință din cauza ...orgoliilor! Consilierii locali ostili primarului Mircea Romocea au refuzat alocarea banilor necesari pentru achiziţia unui sistem de desfumare, alarmă, paratrăznet şi panică care să fie montat la Casa

Dată în folosinţă în urmă cu mai bine de o jumătate de secol, clădirea Casei de Cultură Năsăud a intrat în reabilitare capitală în 20 august 2012. Lucrările au prevăzut schimbarea şarpantei şi a învelitorii, refacerea şi anveloparea faţadelor, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, refacerea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare, dotări tehnice şi de mobilier pentru scenă, sala de spectacole şi corpul administrativ.

Investiţia, de circa 2 milioane de lei, a fost realizată din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională pentru Investiții (CNI), plus o cofinanţare de 143.000 lei din bugetul oraşului. Acum, investiția e finalizată și ar fi trebuit, conform intenției primarului Mircea Romocea, să fie dată în folosință înainte de Paști.

Numai că socotelile primarului nu s-au potrivit cu cele ale consilierilor locali PNL, majoritari în forul legislativ al orașului. Aceștia au respins, într-o ședință din luna ianuarie a acestui an, alocarea sumei de 130.000 lei de la bugetul local pentru achiziţia unui sistem de desfumare, alarmă, paratrăznet şi panică care să fie montat la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, fără de care ISU nu poate emite autorizație de funcționare.


Este regretabil că înt-un oraș care se mândrește cu un trecut bogat din punct de vedere istoric, educațional și cultural o mână de oameni blochează o investiție ce ar putea revigora viața comunității. Este condamnabil că o mână de oameni se opune oricărei inițiative a primarului, doar din dorința de a nu fi de acord cu el, fără să țină cont de faptul că repunerea în funcțiune a Casei de Cultură, modernizată din bani guvernamentali și locali, poate fi o gură de oxigen pentru un oraș aproape mort. Constat că efectiv nu-i interesează dezvoltarea orașului” spune primarul Mircea Romocea despre refuzul consilierilor locali de a aloca banii necesari redeschiderii edificiului de cultură din Năsăud.


Edilul Năsăudului anunță că instituţia va adăposti un club al pensionarilor, în care cei de vârsta a treia îşi vor putea petrece în mod util timpul liber, dar şi noul sediu al Despărţământului Năsăudean al ASTRA.

Deschiderea Casei de Cultură din Năsăud va fi amânată, în cel mai fericit caz după cum spune primarul Mircea Romocea, până după rectificarea bugetară din vara acestui an, asta în condițiile în care consilierii locali vor aproba măcar atunci achiziția sistemului anti-incendii necesar obținerii avizului ISU.

4487 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro