Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  130 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Orfanii de la Uriu, minunea campaniei „De Crăciun fii mai bun”. Cum mi-au deschis ochii niște tineri de 20 de ani

24/12/2014 22:24:48 Bianca SARA  
Țin minte primele discuții cu Claudia cu privire la campania „De Crăciun fii mai bun”. La fiecare conversație, Claudia îmi spunea că mă va impresiona până la lacrimi această campanie. Acum, la final, realizez câtă dreptate a avut! Trebuie să recunosc că în cazul meu minunea a venit de la Uriu, lecția de viață mi-am primit-o de la doi copii...

Adesea rememorez pas cu pas vizita de la Uriu.. Era primul caz la care mergeam și cazul care avea să mă marcheze atât pe mine, cât și pe Ovidiu. Am găsit acolo doi tineri maturi, care cu fiecare cuvânt ne dădeau o lecție de omenie, de demnitate și mai ales de maturitate.

La fiecare întrebare mă încerca câte un nod în gât. În timp ce îi întrebam pe frații Coșergar despre neajunsurile lor care erau mai mult decât evidente, tăiam în minte mai toate dorințe de Crăciun de pe listă care odată intrate în posesia mea îmi garantau confortul fie fizic, fie psihic. Brusc toate chestiile acelea materiale pe care le așteptam sub brad nu mai însemnau nimic.

Și acum mă urmărește zâmbetul sincer și cuceritor al lui Iulian, care la cei doi ani ai săi m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de el și de „obsesia” lui pentru jocul „Cucu bau”.

Zâmbetul lui concurează cu apusul surprins tot în cadrul vizitei de la Uriu, cel mai frumos pe care am avut ocazia să-l admir în ultimii ani.

Toate acestea au devenit cadoul meu de Crăciun, care nu poate concura cu niciun gadget, parfum sau haină de fițe.

Cam două zile am reușit să stăm eu și Ovidiu departe de Iulia și Sergiu. La doar două zile de la prima vizită ne-am reîntors cu câteva atenții, primite cu brațele deschise de cei doi tineri.

A urmat și a treia vizită, în prag de Crăciun. Frații Coșergar aveau tras curentul, a doua cameră era locuibilă, bucătăria era dotată cu un aragaz, în camera principală apăruse o sobă de teracotă, o masă nouă, dar și o mașină de spălat ce aștepta să fie pusă în funcțiune. Cămara era și ea plină de bunătăți, la care frații de la Uriu doar au visat până atunci.

Restaurantul Lordinu a ținut neapărat să le pregătească fraților Coșergar o masă de Crăciun bogată, cum n-au avut niciodată până atunci. Nu a lipsit nici vesela, nici fața de masă cu Moș Crăciun și nici paharele cu om de zăpadă.

La a treia vizită i-am găsit pe Sergiu și pe Iulia parcă nițel mai optimiști. Viața lor se pregătește să intre pe un făgaș normal și asta datorită acestei campanii care cu adevărat a făcut minuni la Uriu.

Lipsa de reacție a celor 6 frați parcă îmi dădea impresia că nu se bucură de cum li s-a schimbat viața în doar câteva săptămâni. Am realizat mai apoi că experiențele de viață dure prin care au trecut nu i-a prea învățat să se bucure și că nu prea știau cum să reacționeze la ajutorul acesta necondiționat.

Zâmbetele discrete și sincere surprinse pe fețele celor 6 frați mi-au confirmat însă că am reușit prin muncă de echipă și puțin efort să le schimbăm viața, pentru că... după cum ne-a spus preotul Cornel Coprean într-o duminică în care tehnologia nu părea să coopereze: „Domnul le rezolvă pe toate!”

5397 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro