Lipsa locului de munca nu-i determina pe barbati sa-si caute de lucru ci sa-si bata nevestele, fiicele, concubinele. Acest lucru reiese din statisticile Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Serviciul Interventie in Regim de Urgenta, Adulti.
Dintotdeauna barbatii au fost catalogati ca fiind mai duri si mai insensibili, asta in comparatie generala cu femeile. Dureros este ca o data cu lipsa unui loc de munca, barbatii devin si mai violenti.
Statisticile Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului arata ca in trimestrul IV al anului 2010 au fost semnalate 18 cazuri de abuz, cele mai multe agresiuni avand loc in relatiile consensuale si in cadrul casatoriei.
Din cei 16 agresori masculini identificati, 14 nu aveau un loc de munca, jumatate dintre acestia avand varsta cuprinsa intre 36 si 45 de ani.
Conform statisticii intocmite de Georgeta Abrudean, consilier al DGASPC Bistrita-Nasaud la Serviciul de Interventie in Regimn de Urgenta Adulti, cazurile cele mai des intalnite sunt de abuz fizic, in care victima este batuta saptamanal.
In cele mai multe dintre cazuri, abuzurile au loc din cauza conditiilor precare de viata si a faptului ca a existat violenta in copilarie in familia de origine a agresorului.
"Cand avem cazuri de violenta in familie, noi intervenim si ii consiliem. Toti cei care au fost abuzati sau au abuzat au avut parte de consiliere. Incercam sa-i reimpacam si sa le explicam ca violenta nu este o modalitate de rezolvare a problemelor" a declarat pentru Bistriteanul.ro, Georgeta Abrudean.
La fel ca in cazurile abuzurilor asupra copiilor, si aici, daca o persoana din afara, sau chiar victima, nu face sesizarea, autoritatile nu au cum interveni.