Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Raluca Ana Moldovan: „Asta a fost pasiunea mea, asta m-a atras..."

02/03/2017 11:29:57 Ioana BRADEA  
Este elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Liviu Rebreanu”, este pasionată de benzile desenate japoneze şi vrea să se specializeze în Game Art şi Game Design. A fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie, iar bistriţenii au ocazia să-i admire creaţiile la Casa Argintarului.

Desenez de când am reuşit să ţin un creion în mână, asta a fost pasiunea mea, asta m-a atras... De ce personaje? N-aş putea să vă explic – am citit multe benzi desenate japoneze, m-au atras în special ochii personajelor, sunt importanţi în expresia feţei, am foarte multă răbdare şi îmi creează cea mai mare plăcere să lucrez la câte un detaliu sau o bucăţică de desen de 2 cm/2 cm şi câte două ore...”, a explicat pentru Bistriţeanul.ro Raluca Ana Moldovan - care şi-a inaugurat recent o impresionantă expoziţie la Casa Argintarului, fiind totodată una dintre puţinele artiste în devenire din Bistriţa care a fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie.

Nu am găsit profilul pe care mi l-am dorit la nicio facultate din România, aici nu aveam nicio opţiune şi nu am găsit nici în alte ţări din Europa ceea ce m-a interesat. Cele mai multe şanse să reuşesc în acest domeniu le am dacă urmez o facultate din Anglia”, recunoaşte Ana Raluca Moldovan – tânăra care este conştientă de munca dificilă la care s-a înhămat.

Trebuie să stăpâneşti multe noţiuni de biologie şi anatomie, trebuie să începi cu bazele, pentru ajunge apoi la desene stilizate. În România nu prea este apreciat acest domeniu, oamenii se uită la desene şi li se par foarte simple, ca o joacă de copii... M-aş bucura dacă ar fi promovat acest gen de artă şi în România...

Părinţii ei lucrează în domeniul medicinii, au sfătuit-o să urmeze şi ea aceeaşi cale, însă în final s-au resemnat şi i-au promis susţinere totală în ceea ce îşi doreşte să facă, atâta timp cât este fericită.

În viitor, tânăra artistă speră să lucreze în domeniul Game Art – fie la o companie de jocuri, fie ca artist liber-profesionist, dar asta probabil se va decide în timpul facultăţii.

Raluca Ana Moldovan a aplicat pentru Game Art şi Game Design la cinci universităţi din Anglia – Montfort University, Anglia Ruskin University, University Forth Creative Arts, University of Southampton şi Bruner University London, a trimis şi un eseu prin care să-i convingă pe profesorii englezi că este pasionată de aşa ceva, a avut pare şi de scrisori de recomandare din partea profesorilor din domeniu, a impresionat cu portofoliul ei de lucru, şi în final a fost admisă la toate cele 5 universităţi britanice. A ales Montfort University, unde s-a şi prezentat pentru a suţine un examen de desen şi a trecut cu brio de proba în care i s-a cerut să comenteze un tablou.

Game Art-ul sau Game design-ul, mai puţin cunoscut în România, presupune realizarea unor animaţii pe calculator pentru jocurile video, în Occident această artă fiind considerată una dintre cele mai profitabile şi de viitor, pentru că artiştii  sunt maeştri în desenul schetelui uman sau a animaţiilor web, antreprenori in Digital Media, desenatori de jocuri sau personaje.

Ceea ce se poate admira la Casa Argintarului reprezintă lucrările realizate pe parcursul a doi ani de zile, în timpul liber, dar și la Școala de Arte, acestea fiind reunite sub titlul „ALB ROȘU”. Tânăra artistă plină de imaginație și idei îndrăznețe își urmează pasiunea și, cu multă muncă şi răbdare, reușește să construiască o realitate din visele ei, utilizând o tematică și stiluri diverse, din care nu lipsesc peisajele, natura moartă sau portretele. Vernisajul a fost admirabil completat de microrecitalul susținut de solistul Vlăduț Sărmaș acompaniat la pian de profesorul Cristian Lepadatu.

7754 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro