Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  26 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Oana Mureşan - Amintiri dintr-un hotel de lux din Macao

15/03/2017 11:26:01 Ioana BRADEA  
Totul a început într-unul din cele mai impresionante şi luxoase hoteluri din Macao – unde bistriţeanca a fost selectată să facă parte dintr-o echipă de entertainment alături de alţi cântăreți de operă, instrumentiști, jongleuri, balerini sau magicieni.

A absolvit liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, a susţinut deja numeroase concerte în ţară şi străinătate şi este considerată una dintre cele mai promiţătoare tinere voci ale jazzului contemporan din România. De câteva săptămâni a revenit acasă, la Bistriţa, pe care a cucerit-o într-un concert extraordinar de muzică braziliană:

FOTO/VIDEO: Cum e să cânţi la pian printre focuri de arme, plutind la 30 de metri deasupra oraşului

Era încă studentă, prin 2014, când a dat audiţie iniţial pentru operă: un an de zile a avut un prim contract pentru a cânta arii şi duete din opere cunoscute, într-unul din cele mai faimoase hoteluri de lux din Macao – The Venetian – unde se organizau zilnic diverse spectacole susţinute de cântăreți de operă, instrumentiști de muzică clasică sau jazz, jongleuri, gimnaşti pe picioroange, balerini sau magicieni – în încercarea de a reconstitui atmosfera veneţiană de demult.

După contractul cu Venetian au urmat concerte într-un alt hotel, Four Seasons, după care mi-am dorit o pauză şi m-am reîntors în România, mi-am terminat studiile universitare, am avut parte de câteva concerte şi în ţară, apoi m-am reîntors în Asia, în vacanţă, moment în care am fost invitată la o altă audiţie – de această dată într-un trio de jazz. Iniţial trebuia să stau doar trei luni, dar pentru că m-am simţit bine şi au fost evenimente foarte frumoase – contractul s-a prelungit pentru un an, am cântat alături de un saxofonist canadian şi un pianist din Africa de Sud, Chris Van der West...”, a povestit Oana Mureşan pentru Bistriţeanul.ro.

A fost o perioadă solicitantă, cu foarte multe concerte, dar şi foarte frumoasă - Macao fiind o fostă colonie portugheză – un oraş de lux asemănător Las Vegasului, situat pe coasta de est a Chinei, la 70 de kilometri sud-vest de Hong Kong, vizitat lunar de aproape 7 milioane de turişti şi populat în proporţie de 30% de portughezi.

Aşa a ajuns şi Oana Mureşan să intre în contact cu această frumoasă limbă, şi tot aici l-a întâlnit şi pe compozitorul şi pianistul brazilian Ricardo de Castro Monteiro, cu care a iniţiat un proiect de câteva concerte exclusiv din muzică braziliană.

Dacă ar fi să aleagă între muzica de operă, studiată în şcoală, şi jazz – Oana Mureşan ar alege jazzul: „Sunt genuri muzicale foarte diferite. Personal, prefer jazzul, pentru că îmi oferă posibilitatea de a improviza mai mult, de a-mi exprima mai mult creativitatea... E nevoie aici de o doză în plus de nebunie, pe loc...

A întâlnit în Macao persoane de toate naţiile, oameni de afaceri, foarte mulţi artişti, europeni, americani, australieni, mai puţin chinezi, pe care nu i-a văzut frecventând locaţiile în care a cântat jazz – şi îşi aminteşte şi acum o întâlnire specială cu un cuplu de VIP, doi oameni mai în vârstă care au fost atât de încântaţi de muzica ei încât au început să danseze singuri, în faţa tuturor. „În final, mi-au mulţumit şi mi-au dăruit un buchet imens de trandafiri roşii...!”, a mai povestit Oana Mureşan.

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Raluca Ana Moldovan: „Asta a fost pasiunea mea, asta m-a atras..."

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Sergiu Lupşe. A privi unde trebuie şi cum se cuvine (VIDEO)

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: O elevă de la Infoel Bistriţa – despre întâlnirea cu actorul de Oscar care i-a schimbat viaţa...

OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Cine este cu adevărat Anita Hartig (VIDEO)

10161 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro